Ik zoek steun, troost en informatie voor mezelf

Een kind verliezen is een onvoorstelbaar groot verdriet. Het betekent vaak het begin van een verwarrende rollercoaster vol emoties en pijn. Het Berrefonds probeert sinds 2009 houvast te bieden aan gezinnen die getroffen worden door het verlies van een kind. Maar elk verhaal is uniek. Elk verlies is anders. En elk gezin is dat ook. Daarom ontwikkelden we intussen een hele waaier aan tools en ondersteuning.

Ontdek hier wat we voor jou kunnen doen en hoe we je misschien een heel klein beetje kunnen helpen. Vandaag, maar ook morgen of volgend jaar.

Als Berrefonds vinden we samenwerken met anderen heel belangrijk. Dus geven we je hier graag een overzicht van onze partners.

Gastenboek

 • Berrefonds
 • Het koffertje, haar koffertje heeft ons ontzettend geholpen. Nu is het stil, de foto’s blijven verborgen, nu doet het te pijn, om al die herinneringen te zien. Bedankt dat we mochten rekenen op een vereniging zoals deze, hartverwarmend en steungevend al meteen tijdens en na de bevalling, dankjewel. Voor onze lieve Paulien, op 10.02.2020, levensloos geboren na 39 weken zwangerschap.
  Karolien en Peter
 • Bedankt om ons het gevoel te geven niet alleen op de wereld te staan op het zwaarste moment in ons leven!
 • Maandag 17 mei 2021 is ons dochtertje Elodie stil geboren. Haar hartje is plots gestopt met kloppen aan 37.5 weken. Onze wereld staat momenteel stil en tot op heden is alles nog zo onwerkelijk. We zijn jullie organisatie heel erg dankbaar voor de koesterkoffer, voor zaken waar we in alle ellende niet aan gedacht hebben, zoals haar voetafdrukjes nemen. Op het geboortekaartje hebben we dan familie/vrienden gevraagd om een vrijwillige gift te doen naar jullie en Boven de Wolken. Jeroen en ik, hebben zonet een gift gedaan voor jullie als steun en hopelijk kunnen jullie andere sterrenouders hierin blijven ondersteunen en bij staan. We missen ons meisje en ze blijft voor altijd in ons hart.
  Delphine Coussens en Jeroen Baert
 • Rouwen doet nog altijd pijn vergeten doen we je niet. Ook al is het van 1998 geleden dat jij een mooi sterretje werd, lieve Inowa het gemis blijft.
  Jill
 • Binnenkort zou je je 'sweet sixteen' vieren. 16 jaar geleden verloren we jou en moesten we afscheid nemen. Gelukkig kon dat ook. Toen was er geen Berrefonds waar we terecht konden. We stonden alleen met ons verdriet. Gelukkig hadden je papa en ik elkaar en was je broertje er om voor door te gaan. Lieve Amber, je bent er nog. Voor altijd in mijn hart ❤
  Je mama Annelies
 • “Omdat we weinig momenten hebben gehad met ons dochtertje, maakt dat jullie koffertje voor ons van onschatbare emotionele waarde is geworden. Het heeft een plaats gekregen in onze woonkamer zodat ik met bitterzoete heimwee in kan neuzen. Vooral de geur verzacht mijn verstikkende verdriet en geef me het gevoel dat Laura* nog bij me is."
  Sarah
 • Jullie doen super goed werk, bravo doe zo verder, spijtig dat ik jullie in deze moeilijke periode moet leren kennen, Berrefonds. Ik heb jullie koffer ook ontvangen, zo hebben we mooie herinneringen aan onze zoon Lars* die we jammer genoeg hebben moeten afgeven.
  cindy mama van Lars *
 • Toen ik mijn allermooiste zoontje verloor, was ik erg dankbaar om een rompertje en mutsje te kunnen kiezen. Ook een knuffeltje zat erbij. Zacht en klein, perfect voor ons zoontje. Ik heb deze met ons zoontje mee naar de sterren laten gaan. Het gaf mij veel troost dat hij een knuffeltje bij hem had, zacht op een dekentje van wolkjes. Berrefonds heeft mij nadien hetzelfde knuffeltje opgestuurd. Zo heb ik dezelfde als ons zoontje bij hem. Zo voel ik mij nog iets dichterbij hem. Bedankt Berrefonds ❤️
  Marion

Blog


Lees meer verhalen