EHBF*

Bij het overlijden van een kind davert de wereld op z’n grondvesten. Je valt ten prooi aan een tsunami van emoties, je weet niet waar je hoofd staat. En jammer genoeg is het net ook een moment om ongelofelijk veel administratief te regelen. En veel ouders geven ons aan dat dit vaak heel moeilijk is. Om je te focussen op formaliteiten, om belangrijke keuzes te maken over het afscheid nemen van je kind(je) op een moment dat de grond onder je voeten is verdwenen en je allesbehalve rustig kan nadenken.

Wij kunnen die keuzes en administratie jammer genoeg niet van je overnemen, we hebben wel geprobeerd om in dit deel van onze website heel wat praktische informatie te verzamelen. Klik door op de onderwerpen waar je nu een vraag over hebt en hopelijk helpt de informatie je een beetje om je wat extra houvast en structuur te bieden. Nog een gouden tip: soms lukt het echt niet en dat is helemaal oké. Geef deze link dan gewoon door aan iemand in je omgeving en laat je helpen. Echt, doen!

Heb je zelf als (groot)ouder nog interessante informatie ontdekt waar we mogelijke andere lotgenoten in de toekomst mee kunnen helpen? Stuur ons dan gerust een berichtje, zodat deze pagina in de toekomst alleen maar kan groeien.

Omdat er zoveel te vertellen is en we weten dat jouw hoofd niet staat naar lange teksten, hebben we gewerkt met korte, to-the-point pagina’s per onderwerp. Je kan gewoon klikken op de button die je nodig hebt.

terug