Inspiratie

Wij verzamelden de afgelopen jaren ontzettend veel inspiratie en ideeƫn om vorm te geven aan verdriet. Want voor veel ouders is het een cruciale vraag: hoe zorg je ervoor dat je je kind(je), dat voor altijd in je hart, hoofd en je lijf zit, ook een zichtbaar plekje kan geven in je gezin? Hoe zorg je dat een eventuele afscheidsviering helemaal bij jullie past? Hoe ga je om met herdenkingen? Hoe laat je zien dat hij of zij er altijd zal zijn, bij elke kleine en grote stap in de rest van je leven?

Wel, dat is natuurlijk een heel persoonlijke vraag waarop elke ouder zelf een antwoord moet vinden. Want net zoals elk verlies uniek is, is ook elk verhaal van hoe ouders en familie met verlies omgaan anders. Er zijn cultuurverschillen en verschillen in religie. Er is de bril van vroeger en de bril van nu. Er zijn heel creatieve, artistieke mensen. Er zijn rationele en heel emotionele mensen. Er zijn gezinnen waar al broers en zussen zijn en gezinnen waar dit het eerste kindje is. En vooral: er is geen theorie over wat het best zou kunnen werken.

Maar er is wel inspiratie. Er zijn wel verhalen van hoe andere ouders ruimte geven aan gemis en verdriet. In ons boek ‘Het rouwt in jou‘ kan je een heel hoofdstuk vinden met korte getuigenissen en ideeĆ«n van andere ouders. En op deze pagina delen we graag nog wat extra ideeĆ«n, tips, muzieklijsten en boeken. We hopen jou hiermee te kunnen helpen om een heel individuele invulling te geven aan je gemis en je verdriet.

terug