Ik wil als professional ondersteuning bieden

Voor veel ouders is de reactie van zorgverleners en andere professionals bij hun verlies cruciaal voor de manier waarop ze kunnen starten met het verwerken van hun verdriet. Wij vinden het als Berrefonds dan ook heel belangrijk om professionals voldoende tools, inspiratie en vormingen aan te bieden zodat we allemaal samen beter kunnen zorgen voor gezinnen die een kind verliezen. En ja, wij durven vanuit onze ervaringsgerichte aanpak al eens ingaan tegen gangbare rouwmodellen ‘uit de boekskes’.

Gastenboek

  • Berrefonds

  • Sinds een klein jaar werken ook wij met het Berrefonds samen, en met zo’n herinneringsdoos kan je veel meer bieden. Je kan je heel concreet met de ouders aan de slag om samen die doos te vullen, en zo komen de verhalen boven. Een herinneringsdoos geeft de zorgverleners structuur, en dwingt ons tijd te maken voor en te luisteren naar de ouders.

  • Jullie aanpak, jullie houding naar ons als hulpverleners, ik voel me sterker dankzij jullie en het initiatief van de koffer. Persoonlijk heb ik al zeer mooie momenten beleefd met ouders bij het vullen van de koffer met mooie herinneringen!
    een zorgzame vroedvrouw

  • We probeerden in het verleden bij het verlies van een kindje op onze afdeling steeds een kaartje af te drukken, een tekstje te schrijven... Maar er was altijd dat gevoel: ‘we missen iets’. Dat is nu helemaal anders dankzij de Koesterkoffer.

  • Ik was echt onder de indruk van jullie studiedag! Alles zat goed: een gevarieerd programma, topcatering, goede bewegwijzering, fijn aandenken, …. Ik heb al veel studiedagen meegemaakt, maar deze was echt van een ander niveau. Knap!
    Liesbeth

  • Ik vind het o zo mooi wat jullie doen!! Ik ben zo blij dat we eindelijk iets tastbaar kunnen overhandigen aan de ouders, broers en zusjes,...Ik hoop dat we met jullie nog vele jaren mogen en kunnen samenwerken.

Blog


Lees meer verhalen