Verbindend vrijwilligers­werk

Het Berrefonds kan al sinds haar oprichting rekenen op een warm team van ambassadeurs en vrijwilligers. Zij zijn niet alleen onmisbaar voor de werking van het Berrefonds, ze maken ook een zeer belangrijk onderdeel uit van onze organisatie. En we zijn ontzettend trots op zo’n fijn team. En we merken ook elke dag dat vrijwilligerswerk voor het Berrefonds voor veel (groot)ouders een mooie manier is om invulling te geven aan hun verdriet. Dankzij hun vrijwilligerswerk voor onze vzw blijft hun verdriet en gemis bespreekbaar en puren ze iets zinvols uit hun grote verdriet wat voor velen ontzettend troostend kan zijn. Wil jij ons misschien in de toekomst ook komen helpen? Dat zouden wij fantastisch vinden.

Het is eigen aan onze organisatie dat wij in onze vrijwilligerswerking alle ruimte willen geven aan overleden kinderen en het verdriet van hun (groot)ouders. Ons vrijwilligerswerk is een ideale manier om verdriet bespreekbaar te maken en we kiezen bewust voor een gezonde mix van lotgenoten en niet-lotgenoten onder onze vrijwilligers. Op die manier dragen we bij aan een maatschappelijke nood om het taboe rond het verlies van een kind verder te doorbreken en verdriet bespreekbaar te maken. We geven mensen kansen om van elkaar te leren en de juiste woorden te vinden om te troosten, te (h)erkennen.

Wij bieden een heel brede waaier aan vrijwilligerswerk aan. Centraal in onze werking staan de Koesterkoffers waarvoor onze vrijwillgers kleertjes en andere spulletjes naaien, breien of haken. Dat kan gewoon thuis in je woonkamer. Andere vrijwilligers helpen tijdens evenementen of zetten hun specifieke talenten in voor onze werking. Denk aan fotografen, grafisch vormgevers, tuinontwerpers,… 

Je kan al eens proeven van onze verbindende vrijwilligerswerking op het deel van onze webiste dat we speciaal voor hen bouwden.

Heb je het gevoel dat je klaar bent voor vrijwilligerswerk bij het Berrefonds en wil jij ook ervaren hoe puur en troostend het kan zijn om in een veilige omgeving iets zinvols te doen vanuit je verdriet? Wees welkom!

terug