Onze dienstverlening in tijden van corona

Ook wij hebben onze dienstverlening uiteraard moeten aanpassen aan de coronamaatregelen. Maar ‘social distance’ betekent niet dat we niet meer kunnen troosten, (h)erkennen of praten. We hebben ons best gedaan om onze dienstverlening aan te passen en jullie zo goed mogelijk te blijven helpen. We volgen de maatregelen op de voet en wanneer het veilig kan en mag, staan de deuren van elk Koesterhuis open voor een veilige, hartverwarmende babbel. Lees wel even verder, want voor bepaalde aspecten van onze dienstverlening werken we op afspraak!

We zetten het even op een rijtje:

  • De deuren van elk Koesterhuis, onze warme opvangplekken, staan heel voorzichtig open. We proberen alle geplande meetings in Koesterhuis Antwerpen digitaal te laten doorgaan, zodat we prioriteit kunnen geven aan onze inloopdagen op donderdag in Antwerpen, die gaan vanaf donderdag 14 januari 2021 met beperkte capaciteit en onder strikte maatregelen opnieuw fysiek door. In Koesterhuis Kortrijk starten we vanaf 17 januari 2021 – ook op afspraak – met nieuwe inloopmomenten op zaterdag. Lees er hier alles over en reserveer je plekje.
  • Omdat het niet voor iedereen eenvoudig is om naar Antwerpen of Kortrijk te komen, zetten we ook in op online ontmoeten. Via een aanmeldingsformulier kan je een videogesprek aanvragen met iemand van het Berrefonds. Deze gesprekjes zijn uiteraard ook gratis en misschien wel belangrijk: wij geven geen therapie! Je kan je via dit formulier aanmelden en wij nemen dan contact met je op om een moment in te plannen.
  • De werking met onze Koesterkoffers in ziekenhuizen en bij onze andere partners loopt gewoon door.
  • Wij zijn steeds telefonisch en via e-mail bereikbaar.
  • Onze webshop vol koestergeschenkjes draait op volle toeren en is altijd bereikbaar.
  • In Kortrijk ben je ook elke zaterdag welkom in ons Koesterwinkeltje om te snuisteren in ons aanbod en een troostcadeautje uit te kiezen ten voordele van onze vzw.
  • Vrijwilligerswerk waarbij je thuis kan naaien, breien of haken kan uiteraard doorgaan. Heb je nieuwe materialen nodig of wil je spullen komen brengen? Contacteer ons dan even op voorhand, zodat we zeker zijn dat we je in veilige omstandigheden kunnen ontvangen in een Koesterhuis.
  • Je kan ook nog steeds op een veilige manier in actie komen voor onze vzw of een donatie doen, we hebben die steun in deze moeilijke periode meer dan ooit nodig!
  • Onze evenementen gingen al enkele maanden over op een digitale versie, bijvoorbeeld onze mini-Ekiden 2020 online edition was een hartverwarmend succes. Of liever nagenieten van onze allereerste Koesterweek? Dat kan hier!

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen!

terug