Onze dienstverlening in tijden van corona & ons gratis patroon voor mondmaskers

Ook wij hebben onze dienstverlening uiteraard moeten aanpassen aan de coronamaatregelen. Maar ‘social distance’ betekent niet dat we niet meer kunnen troosten, (h)erkennen of praten. We hebben ons best gedaan om onze dienstverlening aan te passen en jullie zo goed mogelijk te blijven helpen. En nu de maatregelen rond het coronavirus versoepelen, zijn ook wij klaar om voorzichtig weer onze fysieke deuren te openen.

We zetten het even op een rijtje:

  • De deuren van ons Koesterhuis staan heel voorzichtig open. We proberen alle geplande meetings ofwel uit te stellen ofwel digitaal te laten doorgaan, zodat we prioriteit kunnen geven aan onze inloopdagen op donderdag, die gaan voorlopig nog met beperkte capaciteit en onder strikte maatregelen door. We werken op afspraak om veilige omstandigheden te kunnen garanderen. Lees er hier alles over en reserveer je plekje.
  • Er is ook de mogelijkheid tot een online Koesterbabbel, elke donderdag tussen 13.00u en 15.00u. Klik gewoon op https://whereby.com/berrefonds en ‘knock’ op de deur van ons virtuele Koesterhuis. Er zit iemand van ons team voor je klaar. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • De werking met onze Koesterkoffers in ziekenhuizen en bij onze andere partners loopt gewoon door.
  • Wij zijn steeds telefonisch en via e-mail bereikbaar.
  • Vrijwilligerswerk waarbij je thuis kan naaien, breien of haken kan uiteraard doorgaan. Heb je nieuwe materialen nodig of wil je spullen komen brengen? Contacteer ons dan even op voorhand, zodat we zeker zijn dat we je in veilige omstandigheden kunnen ontvangen in ons Koesterhuis.
  • Onze evenementen gingen al enkele maanden over op een digitale versie, bijvoorbeeld onze mini-Ekiden 2020 online edition was een hartverwarmend succes. Voor onze Koesterweek hebben we coronaproof plannen gemaakt.

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen!

Patroon mondmaskers

Wij hebben intussen al duizenden mensen geholpen – zelfs over de hele wereld – met ons gratis patroon van dit mondmasker. En dat doet ons ontzettend veel plezier. Onze expertise en ervaring gratis ter beschikking stellen van mensen die ze nodig hebben, past immers perfect binnen ons DNA. Ben je blij met je mondmasker en wil je er ons toch echt voor bedanken?
Help ons dan door te verwijzen naar onze vzw als je aan anderen vertelt over je masker of hou ons in gedachten de volgende keer dat je een goed doel zoekt voor een gift. 😉

Als Berrefonds kunnen we rekenen op de meest fantastische vrijwilligers die voor ons heel wat spulletjes naaien voor in onze Koesterkoffers. Het was dan ook niet meer dan logisch dat wij aan het begin van de pandemie onze koppen bij elkaar hebben gestoken om samen duizenden stoffen mondmaskers te naaien.

In nauw overleg met de spoedartsen en taskforce COVID-19 van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) besloot het Berrefonds om actief een steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. In maart 2020 kampte het ziekenhuis met een groot tekort aan beschermende mondmaskers. Er werden een aantal patronen, uitgewerkt door onze vrijwilligers, getest en uitvoerig besproken. Er werd rekening gehouden met draagcomfort, aanpassing aan het gezicht en veiligheid.

Het resultaat van deze denkoefening is een met zorg uitgewerkt patroon dat nog steeds ontzettend veel mensen helpt om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Onze vrijwilligers naaiden duizenden mondmaskers. We deden ook mee aan de nationale actie #maakjemondmasker. Ons patroon reist intussen de wereld rond: in Pakistan maken ze er gebruik van en via een Duitse wetenschapper kwam het zelfs in midden-Afrika terecht voor de verzorgers van mensapen om ook de dieren te beschermen tegen corona!

Download hier het patroon en ga er zelf mee aan de slag.

terug