Koesterweek 2020

Tussen 13 en 18 december 2020 kwam het Berrefonds naar je toe! Want dan organiseerden we de allereerste editie van onze Koesterweek.
We haalden onze ambitie om meer dan 2500 zelfgemaakte sjaals te verspreiden in heel Vlaanderen voor gezinnen die een kindje missen.
Op die manier wilden we iedereen omarmen met wat extra warmte in de donkere dagen voor Kerst.

Op deze pagina kan je samen met ons nagenieten van een hartverwarmende week waarbij onze caravan door heel Vlaanderen trok.

Deze actie kaderde in de Warmste Week van VRT en zij maakten over onze Koesterweek dit hartverwarmende filmpje:

vrijdag 18 december – provincie West-Vlaanderen

De laatste dag van een onvergetelijke week. We begonnen met veel plezier in Kortrijk, dankzij ons gloednieuwe Koesterhuis daar is dat een beetje onze tweede thuis geworden. 🙂

donderdag 17 december – provincie Oost-Vlaanderen

Een mooie dag door Oost-Vlaanderen met uiteraard een tussenstop in Gent en een mooie plek bij een gezellige kapel. Daar gingen we een symbolisch kaarsje branden.

woensdag 16 december – provincie Vlaams-Brabant

We trokken rond in provincie Vlaams-Brabant en brachten opnieuw massa’s warmte naar lieve mensen. En of er in Vlaams-Brabant lieve mensen wonen! We kregen een geknutselde versie van onze caravan met heerlijke koekjes.

dinsdag 15 december – provincie Limburg

We doorkruisten vandaag provincie Limburg en zorgden daar dankzij ons geweldig team van Koesterkoeriers voor een pakketje warmte in maar liefst 77 gezinnen!

maandag 14 december – provincie Antwerpen

Onze caravan hield vandaag in alle vroegte de eerste keer halt ergens in de stad Antwerpen. We delen alvast een aantal foto’s van onze allereerste Koesterkoeriers. Er volgen in de loop van de dag zeker nog prachtige beelden. Maak gerust ook zelf foto’s en deel ze op sociale media. Dan kunnen we samen heel veel aandacht vragen voor rouw en verdriet.

zondag 13 december – wereldlichtjesdag

We lanceerden onze Koesterweek op wereldlichtjesdag samen met de fantastische zangeres Mira tijdens een livesessie op Facebook. Hier kan je die helemaal herbekijken. Of droom hier even weg bij een aantal prachtige foto’s.

Lees hier het volledige programma van onze Koesterweek en volg elke dag met nieuwe foto’s en filmpjes. Hou zeker ook onze sociale media in de gaten!

Meer weten over onze Koesterweek? Zo zit het in elkaar!

We willen met onze Koesterweek heel Vlaanderen inspireren om te durven praten over het verlies van een kind*. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Dus rekenen we op jouw hulp. Jij maakt echt het verschil en kan onze Koesterweek mee tot een hartverwarmend succes maken.

Wat kan je doen?

1. Breien voor het Berrefonds

We riepen heel Vlaanderen op om een warme sjaal te maken. Je kon breien, haken of naaien dat maakt niet uit. Zolang de sjaal maar met liefde en zelfgemaakt werd. Dankzij een fijne samenwerking met Veritas kon je tot en met 30 november je sjaals inleveren in een winkel in jouw buurt. Je kreeg dan zelfs een kortingsbon van Veritas. (5 EUR bij je volgende aankoop van min. 20 EUR). Op hun website kan je nog steeds heel wat tips en inspiratie vinden om een mooie sjaal te maken.

En ontdek hier enkele van de duizenden vrijwilligers die voor onze Koesterweek een sjaal hebben gemaakt. Merci!

2. Steun onze Koestercaravan!

Wij hebben grootse plannen om met onze caravan rouw om een kind(je)* veel zichtbaarder te maken. Hij zal tijdens onze eerste Koesterweek door heel Vlaanderen rijden.

We hebben al een heel mooie, retro caravan op de kop kunnen tikken, maar het zou geweldig zijn als jij met een kleine gift via ons donatieplatform onze caravan echt mee kan omtoveren in het warme koesterplekje waar we van dromen. Check snel ons donatieplatform.

Hou ook onze sociale media in de gaten, want we zijn er met behulp van lieve sponsors een echt pareltje van aan het maken. Deze caravan zal de komende jaren een warme uitvalsbasis worden voor Koesterbabbels, mooie evenementen en prachtige momenten overal in Vlaanderen.

3. Berrefonds zocht en vond 147 Koesterkoeriers.

Op zondag 13 december vertrekt onze Koestercaravan in Antwerpen en daarna trekken we door heel Vlaanderen. Het was de bedoeling om iedereen met respect voor afstandregels en in veilige omstandigheden te verwelkomen aan onze caravan om een sjaal af te halen. Maar door de slechte coronacijfers kan en mag ook dat niet meer…

Dus waren wij op zoek naar Koesterkoeriers! Want onze caravan zal blijven rijden door Vlaanderen en doorkruist elke dag een andere provincie. Maar liefst 148 Koesterkoeriers registreerden zich via de website van de Warmste Week en zorgen mee voor een ‘delivery@home’ van een pakketje vol broodnodige warmte. Zij krijgen voor de start van de Koesterweek alle details over de route van onze caravan en een draaiboek met duidelijke richtlijnen voor een thuislevering in veilige omstandigheden.

4. Schenk een sjaal.

Het was onze ambitie om tijdens de Koesterweek ontzettend veel zelfgemaakte sjaals gratis te schenken aan gezinnen met verdriet. Sjaals reserveren kon tot en met 6 december, we zijn jullie ongelofelijk dankbaar voor de massale reacties. Maandag 14 december vertrekt onze Koestercaravan door heel Vlaanderen om de Koesterkoeriers te bevoorraden met de bestelde sjaals.

Bestelde jij een sjaal voor iemand anders en ben je een beetje onzeker om die af te geven. Geen nood, wij maakten speciaal voor jou deze pagina met enkele gouden tips.

Zo vragen we in de moeilijkste periode van het jaar aandacht voor rouw en verdriet en verspreiden we samen warmte.

5. Kom in actie!

Onze Koesterweek kadert in De Warmste Week, je zag ons misschien al in hun lanceringsfilmpje. 😉 De Warmste Week draait vanaf dit jaar om mensen en niet om centen. En dat is uiteraard super belangrijk. Bij ons als Berrefonds draait het ook al meer dan 11 jaar alleen maar om gezinnen met verdriet die wij op alle mogelijke manieren proberen te steunen en te helpen.

Maar om goed voor anderen te kunnen zorgen, hebben we natuurlijk ook centen nodig. De volledige werking van onze Koesterkoffers is gratis voor ouders en ziekenhuizen, maar kost ons natuurlijk wel handenvol geld. Je mag dus uiteraard nog steeds in actie komen voor het Berrefonds dit najaar. Heel graag!

Helpen jullie ons om zoveel mogelijk aandacht en warmte te schenken aan gezinnen met verdriet?
Wij hopen dat de eerste editie van onze Koesterweek een hartverwarmend succes mag worden.
En dat we dankzij het uitdelen van gratis sjaals heel wat letterlijke en figuurlijk warmte kunnen schenken.
Doe je mee?

Bijzondere dank!

We kunnen voor onze Koesterweek gelukkig rekenen op ontelbaar veel vrijwilligers, maar we zijn ook dankbaar dat een paar grote merken hun schouders al mee zetten onder onze Koesterweek met een toffe samenwerking of een schenking in natura of het inzetten van hun expertise.

WAUW! En er is nog plek voor nog warme bedrijven op dit lijstje hoor, wees gerust! Dus zie je een manier om ons te steunen, bel ons dan snel even op!

Partners

Ikea
Vlaamse gemeenschap
B&K Getinte ruiten
Veritas
Beyers
Painton
Studio Maria
Lu
Melitta
Woodtex
terug