Koesterweek 2020

Bestel je sjaal via dit formulier.
Meld je aan als Koesterkoerier via de website van de Warmste Week.

Tussen 13 en 20 december 2020 komt het Berrefonds naar je toe! Want dan organiseren we de allereerste editie van onze Koesterweek.
Onze ambitie is om meer dan 2500 zelfgemaakte sjaals te verspreiden in heel Vlaanderen voor gezinnen die een kindje missen.
Op die manier willen we iedereen omarmen met wat extra warmte in de donkere dagen voor Kerst.

De Koesterweek zal een week worden vol warme geborgenheid en erkenning voor rouw en verdriet. Samen vragen we aandacht voor al die gezinnen die een kind(je)* moeten missen. Het was de bedoeling om met de enige echte Koestercaravan halt te houden in acht verschillende steden in Vlaanderen. We zouden jullie verwarmen met een troostend tasje koffie en luisteren naar al jullie verhalen en dan massaal veel sjaals uitdelen.

En toen was er… lockdown nr. 2.

Maar we zouden het Berrefonds niet zijn, als we geen plan B uit onze hoed kunnen toveren.
Want lockdown of niet, wij laten jullie niet in de steek!

Jouw hulp telt!

We willen met onze Koesterweek heel Vlaanderen inspireren om te durven praten over het verlies van een kind*. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Dus rekenen we op jouw hulp. Jij maakt echt het verschil en kan onze Koesterweek mee tot een hartverwarmend succes maken.

Wat kan je doen?

1. Breien voor het Berrefonds

We roepen heel Vlaanderen op om een warme sjaal te maken. Je mag breien, haken of naaien dat maakt niet uit. Zolang de sjaal maar met liefde en zelfgemaakt werd. Dankzij een fijne samenwerking met Veritas kan je tot en met 30 november je sjaals inleveren in een winkel in jouw buurt. Je krijgt dan zelfs een kortingsbon van Veritas. (5 EUR bij je volgende aankoop van min. 20 EUR). Op hun website kan je ook heel wat tips en inspiratie vinden om een mooie sjaal te maken.

2. Steun onze Koestercaravan!

Wij hebben grootse plannen om met onze caravan rouw om een kind(je)* veel zichtbaarder te maken. Hij zal tijdens onze eerste Koesterweek door heel Vlaanderen rijden.

We hebben al een heel mooie, retro caravan op de kop kunnen tikken, maar het zou geweldig zijn als jij met een kleine gift via ons donatieplatform onze caravan echt mee kan omtoveren in het warme koesterplekje waar we van dromen. Check snel ons donatieplatform.

Hou ook onze sociale media in de gaten, want we zijn er met behulp van lieve sponsors een echt pareltje van aan het maken. Deze caravan zal de komende jaren een warme uitvalsbasis worden voor Koesterbabbels, mooie evenementen en prachtige momenten overal in Vlaanderen.

3. Berrefonds zoekt Koesterkoeriers.

Op zondag 13 december vertrekt onze Koestercaravan in Antwerpen en daarna trekken we door heel Vlaanderen. Het was de bedoeling om iedereen met respect voor afstandregels en in veilige omstandigheden te verwelkomen aan onze caravan om een sjaal af te halen. Maar door de slechte coronacijfers kan en mag ook dat niet meer…

Dus zijn wij op zoek naar Koesterkoeriers! Want onze caravan zal blijven rijden door Vlaanderen en doorkruist elke dag een andere provincie. Registreer je vandaag nog via de website van de Warmste Week als Koesterkoerier voor een bepaalde provincie en zorg mee voor een ‘delivery@home’ van een pakketje vol broodnodige warmte. Je krijgt voor de start van de Koesterweek alle details over de route van onze caravan en een draaiboek met duidelijke richtlijnen voor een thuislevering in veilige omstandigheden.

4. Bestel een sjaal.

Het is en blijft onze ambitie om tijdens de Koesterweek meer dan 2500 zelfgemaakte sjaals gratis te schenken aan gezinnen met verdriet. Je kan eenvoudig een sjaal bestellen via dit formulier. Je kan tot tien sjaals reserveren zodat je een sjaal kan bestellen voor jezelf, familieleden van een kind(je)* of iemand in je omgeving die te maken kreeg met het verlies van een kind. Zo worden onze sjaals echte troostcadeautjes voor jezelf of voor iemand uit je omgeving.

Zo vragen we in de moeilijkste periode van het jaar aandacht voor rouw en verdriet en verspreiden we samen warmte.

5. Kom in actie!

Onze Koesterweek kadert in De Warmste Week, je zag ons misschien al in hun lanceringsfilmpje. 😉 De Warmste Week draait vanaf dit jaar om mensen en niet om centen. En dat is uiteraard super belangrijk. Bij ons als Berrefonds draait het ook al meer dan 11 jaar alleen maar om gezinnen met verdriet die wij op alle mogelijke manieren proberen te steunen en te helpen.

Maar om goed voor anderen te kunnen zorgen, hebben we natuurlijk ook centen nodig. De volledige werking van onze Koesterkoffers is gratis voor ouders en ziekenhuizen, maar kost ons natuurlijk wel handenvol geld. Je mag dus uiteraard nog steeds in actie komen voor het Berrefonds dit najaar. Heel graag!

Helpen jullie ons om zoveel mogelijk aandacht en warmte te schenken aan gezinnen met verdriet?
Wij hopen dat de eerste editie van onze Koesterweek een hartverwarmend succes mag worden.
En dat we dankzij het uitdelen van gratis sjaals heel wat letterlijke en figuurlijk warmte kunnen schenken.
Doe je mee?

FAQ SJAALS

Welke richtlijnen zijn er voor de sjaals?
Je kiest zelf welke sjaals je maakt. Kort, lang, dik, dun, vol kleur of sober. Voor mannen, vrouwen of kinderen. Breien, haken of stikken. Alle sjaals zijn welkom! Zolang ze met liefde en zelfgemaakt zijn. Alle verzamelde sjaals voorzien wij van een Berrefonds-label. 

Welke wol mag ik gebruiken?
Ook dat kies je zelf! 
Een gouden tip: doe een oproep in je omgeving. Je zal versteld staan van hoeveel wol je op deze manier bij mekaar krijgt.

Mijn sjaal is af. Waar mag ik hem afgeven?
Je kan je sjaal vanaf nu en tot en met 30 november afgeven in een winkel van Veritas in jouw buurt. Om je te bedanken voor je hulp aan onze actie, krijg je van Veritas zelfs nog een kortingsbon voor je volgende aankoop. Hoe mooi is dat?

Nog een vraag?
Stel ze hier en we plaatsen het antwoord mee op dit lijstje!

Bijzondere dank!

We kunnen voor onze Koesterweek gelukkig rekenen op ontelbaar veel vrijwilligers, maar we zijn ook dankbaar dat een paar grote merken hun schouders al mee zetten onder onze Koesterweek met een toffe samenwerking of een schenking in natura of het inzetten van hun expertise. WAUW! En er is nog plek voor nog warme bedrijven op dit lijstje hoor, wees gerust! Dus zie je een manier om ons te steunen, bel ons dan snel even op!

Partners

Painton
Lu
Woodtex
Veritas
Ikea
Melitta
B&K Getinte ruiten
Beyers
terug