Koesterweek 2020

Tussen 13 en 20 december 2020 komt het Berrefonds naar je toe! Want dan organiseren we de allereerste editie van onze Koesterweek.

De Koesterweek zal een week worden vol warme geborgenheid en aandacht voor rouw en verdriet.
Samen vragen we aandacht voor al die gezinnen die een kind(je)* moeten missen.

In het kader van de Warmste Week heeft het Berrefonds grootse plannen om een grote sensibiliserende actie op te zetten en alle gezinnen die rouwen om een kind(je)* de steun en aandacht te geven die ze verdienen.

Jouw hulp telt!

Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Dus rekenen we op jouw hulp.
Jij maakt echt het verschil en kan onze Koesterweek mee tot een hartverwarmend succes maken.

Wat kan je doen?

1. Breien voor het Berrefonds

We roepen heel Vlaanderen op om een warme sjaal te maken. Je mag breien, haken of naaien dat maakt niet uit. Zolang de sjaal maar met liefde en zelfgemaakt werd. Dankzij een fijne samenwerking met Veritas kan je tot en met 30 oktober je sjaals inleveren in een winkel in jouw buurt. Je krijgt dan zelfs een kortingsbon van Veritas. (5 EUR bij je volgende aankoop van min. 20 EUR). Op hun website kan je ook heel wat tips en inspiratie vinden om een mooie sjaal te maken.

2. Steun onze Koestercaravan!

Wij hebben grootse plannen om met onze caravan rouw om een kind(je)* veel zichtbaarder te maken. Hij zal tijdens onze eerste Koesterweek door heel Vlaanderen rijden en elke dag halt houden in een andere stad.

We hebben al een heel mooie, retro caravan op de kop kunnen tikken, maar het zou geweldig zijn als jij met een kleine donatie via ons donatieplatform onze caravan echt mee kan omtoveren in het warme koesterplekje waar we van dromen. Check snel ons donatieplatform.

3. Bezoek onze caravan en ontvang gratis een troostende sjaal voor jezelf of iemand uit je omgeving.

Op zondag 13 december vertrekt onze Koestercaravan in Antwerpen en trekken we door heel Vlaanderen. We houden elke dag halt in een andere stad. Binnenkort maken we de hele route hier bekend.

Iedereen is welkom bij onze caravan om een gratis sjaal op te halen. Uiteraard in veilige omstandigheden en volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Gebruik de sjaal als troostcadeautje voor jezelf of schenk hem aan een gezin in je omgeving. Zo vragen we in de moeilijkste periode van het jaar aandacht voor rouw en verdriet en verspreiden we samen warmte.

We werken nog aan allerlei extra’s en warme omkadering van onze caravan. En daarvoor doen we de komende weken nog een beroep op jullie, hou dus zeker deze pagina en onze sociale media in de gaten!

4. Kom in actie!

De Warmste Week draait vanaf dit jaar om mensen en niet om centen. En dat is uiteraard super belangrijk. Bij ons als Berrefonds draait het ook al meer dan 11 jaar alleen maar om gezinnen met verdriet die wij op alle mogelijke manieren proberen te steunen en te helpen.

Maar daarvoor hebben we natuurlijk ook centen nodig. De volledige werking van onze Koesterkoffers is gratis voor ouders en ziekenhuizen, maar kost ons natuurlijk wel handenvol geld. Je mag dus uiteraard nog steeds in actie komen voor het Berrefonds dit najaar. Heel graag! Kom gerust vertellen over je actie of een centje afgeven bij onze caravan als we in een stad in jouw buurt zijn!

Helpen jullie ons om zoveel mogelijk aandacht en warmte te schenken aan gezinnen met verdriet? Wij hopen dat de eerste editie van onze Koesterweek een hartverwarmend succes mag worden. En dat we dankzij het uitdelen van gratis sjaals heel wat letterlijke en figuurlijk warmte kunnen schenken. Doe je mee?

FAQ SJAALS

Welke richtlijnen zijn er voor de sjaals?
Je kiest zelf welke sjaals je maakt. Kort, lang, dik, dun, vol kleur of sober. Voor mannen, vrouwen of kinderen. Breien, haken of stikken. Alle sjaals zijn welkom! Zolang ze met liefde en zelfgemaakt zijn. Alle verzamelde sjaals voorzien wij van een Berrefonds-label. 

Welke wol mag ik gebruiken?
Ook dat kies je zelf! 
Een gouden tip: doe een oproep in je omgeving. Je zal versteld staan van hoeveel wol je op deze manier bij mekaar krijgt.

Mijn sjaal is af. Waar mag ik hem afgeven?
Je kan je sjaal vanaf nu en tot en met 31 oktober afgeven in een winkel van Veritas in jouw buurt. Om je te bedanken voor je hulp aan onze actie, krijg je van Veritas zelfs nog een kortingsbon voor je volgende aankoop. Hoe mooi is dat?

Nog een vraag?
Stel ze hier en we plaatsen het antwoord mee op dit lijstje!

terug