Wereldlichtjesdag 2020

De tweede zondag van december is het traditioneel Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur steken mensen dan overal ter wereld een kaarsje aan ter nagedachtenis aan kinderen die niet meer fysiek bij ons zijn. Door de verschillende tijdzones reist er op die manier een golf van licht over de hele wereld.

Uiteraard doen wij hier als Berrefonds elk jaar aan mee. Vorig jaar organiseerden we een groots evenement in samenwerking met de Gezinsbond, maar zo’n invulling is dit jaar uiteraard niet mogelijk door de coronacrisis.

Maar niet getreurd, we hebben een prachtig alternatief uitgewerkt. We nodigen jullie allemaal uit om op zondag 13 december om 18.45 uur af te stemmen op onze Facebookpagina. We voorzien daar een livesessie om allemaal samen stil te staan bij gemis en verdriet en herinneringen te koesteren. We zijn ontzettend blij dat Mira, de fantastische zangeres die al heel wat mensen ontroerde in haar prachtige programma ‘Verre van weg’ bij ons zal zijn.

We zullen tijdens dit event ook de aftrap geven van onze Koesterweek. Dus kijk zeker mee als je benieuwd bent naar onze plannen om samen meer aandacht te vragen voor rouw en verdriet.

terug