Koesterhuis Kortrijk

Groot nieuws!

Want eindelijk kunnen we ja antwoorden op misschien wel de meest gestelde vraag aan het Berrefonds: hebben jullie ook een warme locatie buiten Antwerpen waar we terecht kunnen? En sinds 19 december 2020 kunnen we dan eindelijk heel luid zeggen: JA!

Want toen opende ons nieuwe Koesterhuis in Kortrijk.

Lotgenoten en niet-lotgenoten worden er met open armen ontvangen. Wie vragen heeft over rouwen om een kind of wie op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het thema, is elk weekend welkom zijn in het Koesterhuis, Lange-Brugstraat 1 in Kortrijk. Je vindt er zelfs een klein Koesterwinkeltje waar je een selectie kan kopen uit het aanbod van de webshop van het Berrefonds. Zo steun je niet alleen de vzw, je schenkt ook veel warmte via een lief gebaar aan gezinnen die het moeilijk hebben. 

Op zaterdagen zal het Koesterhuis open zijn om informatie te krijgen over het Berrefonds en rond te neuzen in het Koesterwinkeltje. Er is dan ook ruimte voor hartverwarmende babbels en fijne ontmoetingsmomenten.

Een warme babbel, een plek om tot rust te komen, een luisterend oor, ruimte om je verhaal te doen, … Dat is wat het Koesterhuis in Kortrijk je aanbiedt. 

Team Kortrijk

Koesterhuis Kortrijk steunt volledig op de sterke schouders van een nieuwe kern van vrijwilligers. Lenny, Elke en Annelien zijn al maanden in de weer om van het Koesterhuis Kortrijk een warme plek te maken waar iedereen zich welkom voelt. Lenny en Elke verloren een aantal jaar geleden zelf hun dochtertje Ellie-May* en hartsvriendin Annelien steunde hen ook toen al door dik en dun.  

Lenny & Elke: ‘Wij hadden toen heel veel nood aan warme babbels en steun en kwamen dankzij de prachtige Koesterkoffer bij het Berrefonds terecht. We hebben daar heel veel warmte, energie en kracht gevonden en willen die ervaringen nu heel graag zelf doorgeven.’

Annelien: ‘Ik vond het heel mooi dat het Berrefonds ook zoveel inzet op een warm, zorgend netwerk om ook als framily van een verdrietig gezin echt te kunnen helpen. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor alles wat ik bij het Berrefonds heb geleerd.’

Lenny, Elke en Annelien zullen nu als sterk trio ons Koesterhuis in Kortrijk vorm geven de komende weken en we voorzien een hartverwarmende opening op 20 december 2020, de laatste dag van onze Koesterweek.

Maar ze kunnen dat natuurlijk niet alleen, dus ze bouwen momenteel een hecht team van lotgenoten en niet-lotgenoten uit als sterke vrijwilligerskern voor Koesterhuis Kortrijk. Zin om hen te helpen? Check dan snel onze pagina voor vrijwilligers en meld je vandaag nog aan!

Voor de inrichting en de warme ontvangst van ouders kunnen ze alvast rekenen op een aantal heel warme sponsors. Wil jij ook graag meebouwen aan dit avontuur? Dat kan eenvoudig met een gift of via de schenking van materiaal. Hou de sociale media van het Berrefonds in de gaten, want we lanceren binnenkort een aantal heel concrete oproepen!

Nood aan meer info over ons Koesterhuis in Kortrijk? Stuur hen dan even een mailtje of bel naar 0471 62 36 30!

Op 19 december opende ons tweede Koesterhuis en gaf Lenny een rondleiding. Benieuwd en even binnengluren? Dat kan via onderstaande video.

Het Koesterhuis in Kortrijk werd mede mogelijk gemaakt door:

Partners

Dranken Pauwels
Viva Sara
Floralux
Unilin
terug