Mini-Ekiden 2020

Bij het Berrefonds zijn we steeds op zoek naar nieuwe manieren om op een verbindende, toegankelijke manier vorm te geven aan je verdriet en het gemis van een kind(je) dat niet meer fysiek bij ons is. We weten als geen ander hoe belangrijk het is om de naam van je kindje te kunnen noemen. Om jou en anderen in je omgeving de kans te geven over je lieveling te vertellen. 

Daarom organiseren wij al voor de zevende keer een heel eigen versie van een Ekiden. Bij een ‘echte’ Ekiden loopt een team van zes lopers samen een volledige marathon. Bij onze mini-versie nodigen we iedereen uit om in een team van drie lopers ieder 5km te lopen ter ere van een lieveling die jullie allemaal missen. Op die manier is onze mini-Ekiden Berrefonds style een prachtige manier om een kind te herinneren, te koesteren en in the spotlights te zetten.  En op die manier geven we framily de kans om aan (groot)ouders te tonen dat ze niet alleen staan in hun verdriet.

We hadden grootse plannen voor een nieuwe editie op zaterdag 6 juni in Ekeren. We wilden er opnieuw een hoopvolle, verbindende familiedag van maken. Onze Ekiden blijft voor het Berrefonds één van de grootste evenementen van het jaar. Corona besliste er anders over. Maar ons evenement gewoon afgelasten, dat konden we niet. Niet voor ons, niet voor jullie en al zeker niet voor alle kinderen die we bij het Berrefonds elke dag liefdevol herinneren. 

Dus stellen we jullie voor: de Berrefonds mini-Ekiden 2020. Online Edition!

Met dank aan onze vrijwilligers.

We hebben samen met onze ambassadeurs en vrijwilligers een online versie van onze Ekiden in elkaar gestoken. We lanceerden half mei een warme oproep om een team te vormen en in te schrijven voor een veilige Ekiden ‘rond je kot’. We zochten een samenwerking met een app om je afgelegde route en snelheid te registreren en maakten super hartverwarmende pakketten met een borstnummer, een polsbandje met de naam van je lieveling* en nog een leuke verrassing. We hoopten op 1.000 deelnemers.

Op een paar dagen tijd hadden we er maar liefst 1.500! Allemaal lieve mensen die samen met ons aandacht willen vragen voor het verdriet en de rouw om een overleden kind. Daar werden wij even heel stil van.

Maar veel tijd om stil te staan was er niet, want er moesten nu wel ontzettend veel pakketten richting brievenbus! En dat allemaal op 1,5 meter van elkaar in veilige omstandigheden!

Tijdens onze mini-Ekiden leggen we ook altijd de supporters in de watten. Dus dat deden we dit keer digitaal! Je kon de hele tijd de wedstrijd en de lopers volgen via onze sociale media en onze website.

En de lieve mensen van Picturalis maakten voor ons deze prachtige aftermovie.

terug