FAQ online mini-Ekiden 2020

Wat is het verschil tussen deelnemen met pakket en zonder pakket

Jaarlijks krijgen alle lopers en wandelaars op onze mini-ekiden een googdiebag. Helaas kunnen we dit met onze online editie niet bewerkstelligen. Daarom stelden we toch een leuk brievenbusdoosje samen waar enkele leuke items in zitten. De eerste 1500 deelnemers ontvangen een doosje en betalen 8 of 6 euro. De overige deelnemers kunnen deelnemen met de loopapp aan een sterk gereduceerd tarief en de wandelaars nemen gratis deel.

Kan ik ook individueel lopen of wandelen in plaats van in team?

Ja, dat kan zeker. 

Kan ik meer lopen dan 5 km?

Dat hangt van je training af. 😉 Maar ja, je mag op zaterdag 6 juni uiteraard verder lopen dan 5km. Het is wel alleen de tijd van die eerste 5km die de app zal registreren en doorgeven aan onze website. Dus alleen die eerste 5km tellen mee voor ons klassement. 

Kan ik ook wandelen?

Absoluut! Bij je inschrijving kan je aangeven of je wil lopen of wandelen. Een deelname als wandelaar is goedkoper omdat we je dan niet koppelen aan de app, maar je krijgt uiteraard ook een pakket met daarin een persoonlijk polsbandje en nog een verrassing. We duiden ook alle wandelaars aan op de overzichtskaart op onze website. 

Kan ik meedoen zonder app op mijn smartphone?

Ook zonder app kan je perfect deelnemen. Je zal dan een deelnemerspakket ontvangen en alles kunnen volgen via onze website en onze sociale media. Je kan dan natuurlijk wel niet deelnemen aan het wedstrijdelement van onze mini-Ekiden.

Kunnen kinderen ook meedoen?

Er is dit jaar helaas geen apart klassement voor kinderen. Maar alle kinderen die kunnen wandelen of 5km kunnen lopen, kan je uiteraard inschrijven als deelnemer. Of laat je kinderen de dag meebeleven door naast jou te fietsen en je zo aan te moedigen. 

Ik kan niet lopen op 6 juni tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Kan het ook op een ander moment?

Dit kan zeker. Je kan in principe lopen wanneer het past. Maar weet wel dat de koppeling met de data van de app alleen kan gebeuren op 6 juni tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Als je op een ander moment loopt, kunnen we je niet opnemen in de ranking en zal er bij het resultatenoverzicht 0km staan naast je naam. 

Krijg ik een melding als ik 5 kilometer heb afgerond?

Nee en je loopt ook best iets verder dan 5km. Want als de GPS van de app geen volledige 5km heeft geregistreerd, krijg je geen finishtijd!

Hoe spreek ik het best af met mijn team?

In principe kan iedereen lopen op ander moment. Maar we raden aan voor de verbondenheid en het groepsgevoel om af te spreken. Je kan bijvoorbeeld allemaal op hetzelfde moment vertrekken of er echt een aflossingswedstrijd van maken en elkaar verwittigen als je zelf klaar bent met je 5km.  

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen zijn intussen afgesloten, maar lees hier hoe je toch nog kan deelnemen zonder pakket.

Kan ik ook deelnemen buiten Vlaanderen?

Absoluut. Je mag zeker meelopen in andere regio’s of landen. Door de strakke deadlines en hoge verzendkosten kunnen we je wel geen deelnemerspakket opsturen als je buiten Vlaanderen loopt. 

Wat is er inbegrepen in mijn inschrijvingsgeld? 

Het deelnemerspakket bevat een persoonlijk polsbandje met de naam van je team, een borstnummer, een koppeling met de app en nog een leuke verrassing. Samen met de verzending kost dit ons 6 EUR. Dankzij je deelname schenk je dus 4 EUR voor de werking van onze VZW. 

Ik wil graag meer steunen. Hoe doe ik dat?

Dat kan zeker en is heel fijn om te horen! De werking van onze Koesterkoffers steunt volledig op giften. Ontdek hoe je zelf een actie kan opzetten of eenvoudig een gift kan doen ten voordele van het Berrefonds via https://iksteun.berrefonds.be. Giften van meer dan 40 EUR via ons donatieplatform geven recht op een fiscaal attest. 

Ik heb problemen met mijn inschrijving. Hoe kan ik jullie bereiken?

Wij staan voor je klaar bij vragen. Je kan ons altijd bereiken via ekiden@berrefonds.be of op het nummer 0470 73 66 70.

terug