Lopen met de app

De inschrijvingen voor onze online editie van de mini-Ekiden gingen heel erg snel! De eerste 1.500 deelnemers ontvingen van ons een pakket via de post met daarin:

  • unieke schoenveters van het Berrefonds 
  • je borstnummer
  • een gepersonaliseerd polsbandje.

Hopelijk zijn deze pakketten bij iedereen goed aangekomen? Mocht dit niet het geval zijn, gelieve ons dan even op te bellen. Zo kunnen we samen een oplossing vinden. We zijn bereikbaar op het nummer 0470 73 66 70.

Lopers die later hebben ingeschreven zonder pakket kunnen hier alle informatie vinden om zelf aan de slag te gaan voor het maken van een borstnummer en een persoonlijk polsbandje.

De lopers zullen op vrijdag 5 juni, allemaal een e-mail ontvangen van het bedrijf dat de loopapp beheert. (check zeker je spam) ‘Racemap’ stuurt naar alle opgegeven e-mailadressen een unieke, persoonlijke code die je zaterdag zelf moet ingeven in de app.  Je moet dus ook even de gratis app ‘Racemap’ downloaden op je smartphone! 

Deze unieke code zal jouw tijdsregistratie koppelen aan je borstnummer zodat je zelf je tijd en die van je team kan terugvinden.

Check dus zeker even bij je teamgenoten of iedereen een e-mail van Racetimer heeft gekregen!

GEEN MAIL = GEEN CODE = GEEN TIJDSREGISTRATIE

Als lopers in één team kan je de uitdaging aangaan om samen op hetzelfde moment te lopen of zoals op onze ‘live mini-ekiden’ elkaar af te lossen. Dit kan je doen door elkaar zelf een sms te sturen of een belletje te geven. Dit is uiteraard geen must. Het is wel belangrijk dat jullie lopen tussen 9.00 uur en uiterlijk 16.00 uur. Zo is er nog tijd om alle tijden te verwerken en de teamuitslagen te berekenen.

De app installeren

De instructies over het installeren van de app kan je hier terugvinden en ze staan ook nog eens in de e-mail die je van Racetimer zal ontvangen. Download de Racemap app op jouw telefoon via de Google Play Store (Android) of in de App Store (iOS). Klik op de URL code (op je telefoon, niet op je computer). De link zal je doorsturen naar de app:

  • Installeer de app.
  • Zorg ervoor dat je toestemming geeft aan de app om jouw locatie te zien.
  • Dat moet je ook doen in de instellingen van je telefoon, dus niet alleen bij het gebruik app.
  • In de instellingen bij de app kies je voor ‘locatie = altijd’. Zet verder de energiebesparende stand UIT op je telefoon. Deze zal anders de app afsluiten! 
  • Controleer je gegevens en klik dan op ‘activate live tracking’. Dat is nog niet het startsein om te gaan lopen.

Lopen of wandelen. Starten zaterdag vanaf 9.00 uur (niet eerder).

Het starten van je race doe je met de knop: start live tracking. Het is heel belangrijk om de app toe te laten om je locatie te gebruiken én je locatie aan te zetten. Druk op ‘start live tracking’ wanneer je begint met lopen. Als je klaar bent met lopen, druk je op pauze. 

Duw pas op pauze (=stop) als je zeker de volledige afstand hebt gelopen. Loop voor de veiligheid iets meer dan 5km want als je volgens de gps van de app net geen 5km hebt afgelegd, dan krijg je GEEN finishtijd.

Uitgebreide instructies

Lees nog even de PDF met de uitgebreide instructies, dat voorkomt fouten zodat je niet teleurgesteld bent als we je tijd niet hebben kunnen registreren.

terug