Vrijwilliger bij het Berrefonds

Het Berrefonds gelooft rotsvast in de enorme veerkracht van gezinnen die een kind(je) verliezen. In meer dan tien jaar Berrefonds hebben wij stilaan een heel eigen model ontwikkeld om verdriet bespreekbaar te maken en kracht te vinden om een leven op te bouwen na het verlies van een kind. Wij weten als geen ander hoe betekenisvol het is om mensen te ontmoeten, om met lotgenoten te praten en ervaringen uit te wisselen. Om met eigen ogen te zien dat er altijd hoop is. Dat zelfs ouders die een kind zijn verloren op een bepaald moment in de toekomst weer kunnen lachen en gelukkig zijn omdat ze een heel persoonlijke manier hebben gevonden om hun kind met alle liefde en prachtige herinneringen tussen de rest van hun leven te weven. 

Veel ouders vinden die troost en hoop dankzij vrijwilligerswerk voor het Berrefonds. En we zijn dan ook ontzettend dankbaar dat we lotgenoten de kans kunnen bieden om dankzij dat vrijwilligerswerk met elkaar te verbinden. 

Een mooie mix

Maar het is zeker niet zo dat alleen mensen met een persoonlijke verlieservaring welkom zijn binnen onze vrijwilligerswerking. Absoluut niet. De mix tussen lotgenoten en niet-lotgenoten is zelfs ongeveer fifty-fifty. En net dat is cruciaal voor het realiseren van onze missie: verdriet om het verlies van een kind bespreekbaar maken. Leerkansen bieden aan de maatschappij om op een goede manier om te gaan met waarschijnlijk het grootste verdriet dat er bestaat: het verlies van een kind. Want het blijft vaak een taboe om te praten over een kind dat er niet meer is. Mensen durven niet reageren uit angst om iets fout te zeggen, dus zeggen ze maar niets. Binnen onze vzw krijgen we elke dag leerkansen en delen we onze inzichten met elkaar, met de maatschappij en met professionals. 

Een grote groep vrijwilligers

Omdat zinvol en zingevend vrijwilligerswerk Ć©Ć©n van de cruciale pijlers is in het Berrefondsmodel, zetten wij nooit een stop op de aanmeldingen voor nieuwe vrijwilligers. Dat betekent dat we intussen een grote groep prachtige mensen tot onze vrijwilligers mogen rekenen. We proberen het vrijwilligerswerk dan ook op een goede manier te verdelen over alle kandidaten. We ontwikkelen regelmatig ook nieuwe projecten, waarbinnen we in de eerste plaats beroep doen op onze bestaande vrijwilligers.

Een divers aanbod

Onze vrijwilligerswerking is ontzettend breed en divers. Alle talenten zijn van harte welkom: 

  • Voor het vullen van onze Koesterkoffers hebben we uiteraard ontzettend veel naaitalent nodig. Dat kan vaak gewoon van thuis uit om het moment dat het voor jou het beste past.
  • Om de Koesterkoffers te vervoeren naar de ziekenhuizen mogen we rekenen op de hulp van onze fantastische Koesterkoeriers.
  • Tijdens onze evenementen zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers om ons te helpen bij opbouw en afbraak, het bemannen van standjes, het beheren van inschrijvingen of het uitwerken van workshops of creatieve ideeĆ«n. 
  • Een aantal kernvrijwilligers vertegenwoordigen het Berrefonds op allerlei gelegenheden.Ā 
  • In ons Koesterhuis Antwerpen kunnen we rekenen op een aantal ‘vaste’ krachten die ons helpen bij het vullen van de Koesterkoffers, het verpakken van bestellingen uit onze webshop of het ontvangen van ouders.Ā Ook Koesterhuis Kortrijk steunt op een warme kern vrijwilligers.
  • Op het online lotgenotenplatform Glinsterhulp delen tal van lieve vrijwilligers hun verhaal.
  • Verder kunnen we regelmatig handige harry’s, helpende handen in de tuin of communicatieve talenten gebruiken die ons helpen bij het beheer van mailboxen, het vertalen van teksten of het nemen van mooie foto’s. 

Kortom, bij vrijwilligerswerk binnen het Berrefonds is er ontzettend veel mogelijk. Meld je vandaag nog in via ons inschrijvingsformulier en geef aan hoe je ons in de toekomst graag wil helpen. Je bent tot niets verplicht, uiteraard! Abonneer je zeker op onze nieuwsbrief specifiek voor vrijwilligers en blijf op de hoogte van al onze oproepen en informatie op jouw maat. Je kan onze volledige vrijwilligerswerking ook ontdekken op ons platform dat elke dag nog groeit! 

Heb je een specifieke vraag? Meer informatie nodig? Neem dan even contact op met onze vrijwilligerscoƶrdinator. Ze helpt je met de glimlach verder. 

terug