Koesterweek 2021

Na een eerste editie van onze Koesterweek in 2020 met massaal veel prachtige sjaals, organiseert het Berrefonds dit jaar opnieuw een hartverwarmende Koesterweek. En dat mag je letterlijk nemen, want in 2021 willen we een portie liefde schenken aan alle gezinnen die een kindje moeten missen. En opnieuw hebben we daarbij jouw hulp nodig!

We gaan liefde uitdelen

De vaste ingrediënten van onze Koesterweek blijven dezelfde: we roepen heel Vlaanderen op om iets creatiefs te maken voor gezinnen met verdriet. Dit keer moet je niet je breinaalden boven halen, maar vragen we je om heel creatief te zijn met hartjes.

Wij zamelen al die geknutselde liefde in en verwerken ze tot hartverwarmende pakketjes. Je zal opnieuw pakketjes bij het Berrefonds kunnen bestellen tot 14 november. Bestel een pakketje voor jezelf of voor iemand in je omgeving die rouwt om een kind. Of je kan een pakketje schenken aan iemand in je omgeving die ontzettend veel voor je deed en je altijd steunt in je verdriet.

Bestel vandaag nog een doosje liefde voor jou of iemand anders!

Net als vorig jaar zal onze caravan door heel Vlaanderen rijden en in elke provincie ‘koesterkoeriers’ bevoorraden met pakketten. Elke koesterkoerier is een warme vrijwilliger die doosjes liefde tot aan de voordeur zal brengen van gezinnen die een doosje liefde hebben besteld. Vorig jaar konden wij rekenen op de hulp van meer dan 150 lieve vrijwilligers en we hopen dit jaar natuurlijk evenveel koeriers te vinden!

Schrijf je vandaag nog in en help ons om alle gezinnen die een kind* missen te omarmen met liefde!

Zo kunnen we allemaal samen weer aandacht vragen voor het verdriet na het verlies van een kind en maken we rouw bespreekbaar.

Wat we aan jou vragen

We roepen iedereen op om zelf liefde te knutselen. We willen massaal veel hartjes inzamelen. Laat je fantasie de vrije loop, laat je inspireren op ons Pinterestbord, loop eens langs bij onze partner AVA voor creatieve spullen, spreek samen af voor een gezellige knutselmiddag,… en maak hartjes voor ons!

We hebben een aantal heel eenvoudige regels waar je hartjes aan moeten voldoen vanuit praktische overwegingen:

  • Elk hartje heeft maximale afmetingen: maak je hartjes niet groter dan 15 x 13 cm en respecteer de hoogte van 2 cm. We gaan al die liefde immers verpakken in mooie doosjes. 🙂
  • Is je knutselwerkje breekbaar of kwetsbaar? Voorzie dan zelf een veilige verpakking zodat het de reis met onze Koesterkoerier zeker overleeft. Zorg dat je hartje incl. verpakking binnen de maximale afmetingen past.
  • Zorg dat je pakketje liefde niet kan bederven. Koekjes zijn bijvoorbeeld heel lekker, maar niet geschikt voor onze pakketjes.
  • Vermijd zwarte, grijze of bruine kleuren.

We maakten een uitgebreid inspiratiebord op Pinterest dat nog elke dag groeit, dus neem zeker even een kijkje en kies welke creatie jij wil maken om van onze Koesterweek een succes te maken.

In samenwerking met AVA

We zijn ontzettend blij dat we als Berrefonds opnieuw kunnen samenwerken met een warm merk dat mee haar sterke schouders zet onder onze Koesterweek. Dit jaar is dat AVA, dat je ongetwijfeld kent als dé winkel die alles heeft om het te maken. Ook hartjes!

Vanaf 13 september tot 8 november 2021 kan je je zelf geknutselde hartjes inleveren in een AVA in je buurt. In ruil voor jouw geknutselde liefde schenkt AVA jou een klein cadeautje én een kortingsbon van 5 EUR voor een volgende aankoop (aankoop vanaf 25 EUR, voorwaarden in de winkel).
Let op: deze actie van het Berrefonds is enkel geldig in Vlaanderen en Brussel.

Ik knutsel mee!

Heb jij al mooie hartjes gemaakt voor onze Koesterweek? Wauw, dankjewel, dat vinden wij ontzettend fijn! Laat ons zeker al meegenieten van jouw creaties en inspireer zo anderen om ook te beginnen met knutselen!

Wanneer is het Koesterweek?

Hou deze pagina en onze sociale media in de gaten om de komende weken alles op de voet te volgen. We geven je alvast de ruwe timing mee voor het najaar:

Geen evenementen gevonden!

Doe je mee?

Vorig jaar werden we letterlijk overspoeld door duizenden sjaals. We zijn heel benieuwd of jullie ons dit jaar overstelpen met hartjes! We hopen dat jullie er weer met z’n allen een groot succes van willen maken om gezinnen die een kindje moeten missen met warmte en liefde te omringen.

Dus knutsel mee, vertel over onze actie aan je vrienden en deel onze oproep via je sociale media! Een dikke merci!

Nog vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze pagina?

terug