FAQ Koesterweek 2021

Heb je na het lezen van de informatie over onze Koesterweek op deze pagina nog vragen?

Dan hopen we dat je hier het antwoord op je vraag kan vinden. 🙂

Toch nog een andere vraag? Drop die dan in onze mailbox en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Waar en wanneer kan ik mijn gemaakte hartjes afgeven?

Je kan vanaf augustus 2021 naar hartelust beginnen knutselen, je creaties afgeven kan vanaf 13 september. Dat kan in Koesterhuis Antwerpen of Koesterhuis Kortrijk volgens de normale openingsuren of in een AVA in jouw buurt. Geef je de hartjes af bij AVA dan bedanken zij jou met een fijne kortingsbon én een extra cadeautje.

Aan welke voorwaarden moet mijn hartje voldoen?

Laat je fantasie de vrije loop en ontdek massa’s inspiratie op Pinterest of onze ‘Ik knutsel mee‘ pagina. Elk zelfgemaakt hartje telt, want we willen héél véél liefde uitdelen.

Er zijn maar enkele heel eenvoudige regels waar je knutselwerk aan moet voldoen:

  • Elk hartje heeft maximale afmetingen: maak je hartjes niet groter dan 15 x 13 cm en respecteer de hoogte van 2 cm. We gaan al die liefde immers verpakken in mooie doosjes. 
  • Is je knutselwerkje breekbaar of kwetsbaar? Voorzie dan zelf een veilige verpakking zodat het de reis met onze Koesterkoerier zeker overleeft. Zorg dat je hartje incl. verpakking binnen de maximale afmetingen past.
  • Zorg dat je pakketje liefde niet kan bederven. Koekjes zijn bijvoorbeeld heel lekker, maar niet geschikt voor onze pakketjes.
  • Vermijd zwarte, grijze of bruine kleuren.

Kan ik ook met mijn school/vereniging/bedrijf deelnemen aan deze actie?

Ja! Heel erg graag!
Je mag gewoon zelf een fijn knutselmoment opzetten en massaal veel hartjes maken. Als je specifieke vragen hebt, helpen we je heel graag verder en we regelen met plezier een speciale Koesterkoerier om jullie hartjes op te halen. Laat ons het trouwens zeker even weten als jullie zo’n toffe actie plannen, dan geven we je graag een plekje op onze sociale media. 🙂

Organiseert het Berrefonds zelf knutselmomenten waarop ik kan aansluiten?

Ja, die staan op de planning.
Volg zeker onze kalender en onze sociale media om op de hoogte te blijven, want uiteraard volgen wij de coronamaatregelen op de voet. Onze Koesterweek van vorig jaar heeft ons geleerd om niet te lang op voorhand te plannen. 🙂

Maar noteer alvast 6 en 7 november in je agenda, dan kan je komen knutselen op M-art, de alles-in-één-markt voor gezinnen.

Hoe kan ik een pakketje liefde bestellen?

Net als vorig jaar zal je hartverwarmende pakketjes kunnen bestellen. Hou onze sociale media en deze website in de gaten want vanaf begin oktober delen we alle informatie over hoe de bestellingen praktisch zullen verlopen.

Je kan een pakketje bestellen voor:

  • jezelf of je eigen gezin als jullie recent of lang geleden een kind(je) zijn verloren
  • een gezin in je omgeving dat een kindje mist (en iedereen kent wel zo’n gezin)
  • iemand die ontzettend veel doet om het verdriet mee te dragen en die je daarvoor wil bedanken
  • iemand die heel betrokken is bij het verlies van een kind en als oma, opa, tante, nonkel, meter, peter, juf, meester, verzorgster, vroedvrouw,… een hart onder de riem kan gebruiken.

Wanneer zal ik mijn pakketje liefde ontvangen?

Onze gezellige Koestercaravan zal opnieuw door heel Vlaanderen trekken tussen maandag 22 november en zondag 28 november om onze vrijwillige Koesterkoeriers te bevoorraden die de pakjes tot aan je voordeur brengen. Of we ook hartverwarmende momentjes aan onze caravan zullen kunnen organiseren in heel Vlaanderen, zal afhangen van de coronamaatregelen op dat moment… We houden je ook hiervan graag op de hoogte in de komende weken.

Hoeveel kost een pakketje liefde?

Niets. Het Berrefonds maakt de keuze om al die pakketjes gratis uit te delen.
Dat doen we omdat we vinden dat er op troost en warme aandacht voor gezinnen met verdriet geen prijs staat. Het is onbetaalbaar.

Kan ik het Berrefonds wel steunen?

Ja! En dat zouden we zelfs heel graag hebben, want het is in tijden van (corona)crisis niet eenvoudig om als niet gesubsidieerde vzw het hoofd boven water te houden. Onze volledige dienstverlening is afhankelijk van giften en donaties. Kijk even op deze pagina hoe je eenvoudig een gift kan doen.

Je kan je ook registreren als vrijwilliger van het Berrefonds, want we kunnen met zo’n Koesterweek en ook bij al onze andere projecten heel wat helpende handen gebruiken.

Tenslotte help je ons ook héél erg door over deze actie te vertellen aan je vrienden en familie. Dus laat ons samen liefde verspreiden en rouw om een kind bespreekbaar maken.

terug