VACATURE BERREFONDS – COÖRDINATOR KOESTERHUIS HASSELT

Voltijdse tewerkstelling met contract onbepaalde duur

Over het Berrefonds

Het Berrefonds is een warme vzw die al 15 jaar gezinnen ondersteunt wanneer hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. Het Berrefonds ontwikkelt een steeds bredere waaier aan ondersteuning en tools voor ouders, gezinnen, professionals in de zorg, politiediensten, onderwijs,… Onze grote en kleine Koesterkoffer nemen hierbij een centrale plaats in.

Elk jaar zijn er verschillende sensibiliserende acties en campagnes om ouders met verdriet een stem te geven in onze maatschappij. Meer info vind je ongetwijfeld op deze website.

Om het Berrefonds verder te laten groeien en blijvend te kunnen zorgen voor de mensen die beroep doen op onze organisatie, zijn we op zoek naar een COÖRDINATOR die werkt vanuit ons nieuw op te starten Koesterhuis HASSELT.

Waarom is deze job iets voor jou ? 

 • Je komt terecht binnen een maatschappelijk geëngageerde werkomgeving. Het Berrefonds heeft een hecht, klein en gedreven team waar je heel erg welkom bent en waarbij je de nodige ondersteuning van je collega’s in Antwerpen zal krijgen zodat je vanuit Hasselt zelfstandig kunt werken volgens de warme missie en visie van het Berrefonds.
 • Als coördinator speel je een cruciale rol bij de volledige uitbouw van onze werking vanuit Koesterhuis Hasselt. Dit is een volledig nieuw Koesterhuis, maar alle kansen zijn er om hier met de steun van de Vlaamse overheid, de stad Hasselt en heel wat warme vrijwilligers een groot succes van te maken. Je stapt in op het ideale moment en krijgt alle kansen om vanaf de start onze werking mee uit te bouwen. 
 • Je krijgt een job met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief, zelfstandigheid, creativiteit, innovatie en persoonlijke ontplooiing waarin flexibiliteit gegeven én gevraagd wordt.
 • Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur.  Verloning volgens PC 329.01 loonschaal B1b.

Wat ga je concreet doen ?

Als coördinator ben je binnen het kader van Berrefonds vzw verantwoordelijk voor de volledige operationele sturing van de werking van Koesterhuis Hasselt.

Concreet sta je in voor:

 • De begeleiding, opvolging en verdere uitbouw van een warme ploeg vrijwilligers in Hasselt.  
 • Het onderhouden van contacten en verder uitbouwen van een sterk netwerk met lokale organisaties, scholen, ziekenhuizen, bedrijven door onder meer het geven van presentaties/lezingen/voordrachten.. om zo de werking van het Berrefonds verder uit te bouwen en aan fondsenwerving te doen. 
 • Het uitwerken en organiseren van workshops en events die de werking van het Berrefonds extra onder de aandacht brengen.
 • Het organiseren en coördineren van lotgenotencontact voor ouders en familie die te maken kregen met het verlies van een kind.
 • Het opnemen van diverse andere taken die nodig zijn voor de verdere uitbouw van de werking van het Berrefonds en het Koesterhuis Hasselt.
 • Occasioneel weekend- of avondwerk schrikt je niet af en tijdens piekmomenten of acties (bijvoorbeeld de Koesterweek, Rondje Wereld). Geen week is hetzelfde bij het Berrefonds, dat schrikt jou niet af.  

Wie zoeken we ?

 • Je beschikt over de nodige relevante werkervaring en maturiteit waardoor je een zelfstandig en organisatorisch talent bent dat bovenstaande activiteiten tot een goed einde kan brengen.
 • Daarnaast ben je sociaal, empathisch, communicatief sterk, een teamplayer en iemand die ons  duidelijk kan vertellen waarom je affiniteit voelt met de activiteiten van het Berrefonds.
 • Het zware thema waarbinnen het Berrefonds elke dag werkt, schrikt je niet af. Je bent klaar om er elke dag vol energie voor te gaan. 
 • Je kan een team vrijwilligers enthousiasmeren, aansturen en coachen. Als coördinator verwachten we van jou vooral dat je de volledige werking van Koesterhuis Hasselt uitbouwt en uitwerkt, waar nodig neem je ook  uitvoerende taken op om de goede werking van Koesterhuis Hasselt te waarborgen. 
 • Je beheert Koesterhuis Hasselt als een goede huisvader/huismoeder en zorgt dat iedereen zich welkom voelt. Je hebt een warme en empathische persoonlijkheid. Je bent integer en betrouwbaar. 
 • Je uitvalsbasis is Koesterhuis Hasselt, maar je vertegenwoordigt het Berrefonds in de volledige provincie Limburg. Op maandag verwachten we je in Koesterhuis Antwerpen voor een gezamenlijke teamvergadering en overleg. Ook tijdens je inwerkperiode verwachten we je regelmatig in Antwerpen zodat we je als team de ondersteuning en opleiding kunnen geven die je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te kunnen. Uiteraard komen de collega’s uit Antwerpen, zeker bij de opstart, heel regelmatig naar Hasselt. We maken hierover flexibele afspraken. 

Interesse?

Klinkt bovenstaande als muziek in je oren? Stel je dan kandidaat door je motivatiebrief en cv voor maandag 20 mei 2024 te bezorgen op het emailadres: info@clearskyselection.be.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij het Berrefonds op 0470 73 66 70. 

Selectieprocedure

Als je cv en motivatiebrief aansluiten bij het profiel dat we zoeken, nodigen we je na een eerste telefonische screening uit voor een gesprek in Antwerpen. De laatste stap is een gesprek met het volledige team van het Berrefonds  

terug