Een regenboog in jou

Sinds maart 2022 ligt het nieuwste boek van Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds, in de boekhandel. Maar je kan het ook bestellen via de webshop van onze vzw en zo onze werking steunen.

Koop jouw exemplaar hier!

Een zwangerschap na verlies is een heftige rollercoaster vol emoties, twijfel, verdriet, hoop en liefde. Christine Vandenhole, mama van Berre*, vroedvrouw en oprichtster van het Berrefonds weet dat als geen ander. Uit eigen ervaring, maar ook op basis van duizenden gesprekken met ouders bij het Berrefonds.

Daarom schreef ze Een regenboog in jou, een eerlijk boek vol inzichten en mooie getuigenissen. Dit boek neemt je bij de hand vanaf je eerste twijfels over een nieuwe zwangerschap, doorheen de verschillende trimesters, tot in de kraamperiode. Je krijgt praktische tips en checklists voor elke fase.

Want iedere zwangerschap kent moeilijke momenten en twijfels, maar een zwangerschap na een eerder verlies van een kind is voor veel ouders een periode van 40 weken bang afwachten en verwachtingsvol uitkijken. Een regenboog in jou probeert in die intense periode een baken van hoop en liefde te zijn en erkenning te geven aan de regenboog aan kleuren en emoties die je als ouder doorstaat.

Christine Vandenhole en haar man richtten in 2009 het Berrefonds op ter nagedachtenis van hun zoontje Berre*. Deze vzw is intussen uitgegroeid tot een onmisbare rots in de branding voor ouders van een overleden kind. Bij de tiende verjaardag van het Berrefonds bundelde Christine al haar expertise in het boek Het rouwt in jou. Maar ook wanneer ouders manieren ontwikkelen om verdriet en gemis in hun leven te verweven en wanneer ze al dan niet opnieuw zwanger (willen) worden, is het Berrefonds vaak een warme, veilige haven. Het was tijd om ook al die kennis, ervaringsgerichte expertise en steun te delen in dit tweede boek.

terug