Een ontroerend luisterverhaal

Wist je dat er in onze grote Koesterkoffer een prachtig boek zit? ‘De wolkenschilder en het sterrenmeisje’ is een ontroerend verhaal over hoe je elkaar kan vinden in verlies. Het werd geschreven door Gilles Weyns en de mooie illustraties zijn van Naomi Christiaens.

Het Berrefonds heeft een plekje in het hart van de auteur veroverd en wij kunnen je wel vertellen dat Gilles ook in ons hart zit. We zijn hem ontzettend dankbaar dat hij met de steun van Luisterpuntbibliotheek een luisterverhaal heeft gemaakt van zijn boek.

Luisterpuntbibliotheek is de openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie). Iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor gratis boeken in aangepast leesformaat: Daisy-luisterboeken en brailleboeken.

We zijn heel blij dat we dit net nu, in december 2020, kunnen lanceren en jullie gratis ter beschikking stellen. Want na onze hartverwarmende Koesterweek is dit opnieuw een manier om dit vreemde coronajaar af te sluiten met wat extra warmte. We wensen je veel luisterplezier!

De wolkenschilder en het sterrenmeisje’ vertelt het verhaal van Stella en Nuago. De wolkenschilder Nuago is het kind van de Dag en zoon van de Zon die graag een sterrenwolk zou willen schilderen, maar… hoe kan dat als je nog nooit naar de Nacht bent geweest?

De Zon, zijn mama, vraagt aan de Maan om voor één keer een uitzondering te maken en de poorten van de Nacht te openen voor haar zoon. De Maan gaat akkoord en toont Nuago de pracht van de sterrenkinderen. Nuago wordt er verliefd op Stella, het sterrenmeisje. Hij ontdekt waarom ze zo schittert: haar ouders zijn elkaar op de aarde aan het verliezen door haar plotse dood. Terwijl Nuago en Stella’s liefde open bloeit, vinden Stella’s ouders elkaar beetje bij beetje terug. ‘De wolkenschilder en het sterrenmeisje’ is een symbolisch liefdesverhaal over elkaar vinden in verlies.

Graag een exemplaar van het boek in je boekenkast. Kijk dan gerust even in onze webshop.

Dit project was mogelijk dankzij de steun van

https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl
terug