Voor ouders van klasgenoten

Warning: Attempt to read property "roles" on bool in /customers/0/6/c/berrefonds.be/httpd.www/wp-content/plugins/wp-user-frontend/wpuf-functions.php on line 4663

En dan krijg je plots het nieuws dat een van de klasgenoten van je kind overleden is …
Een vriend of vriendinnetje dat jarenlang deel heeft uitgemaakt van dat hechte klasgroepje.

Je kind zit met zoveel vragen. Waar is dat vriendje of vriendinnetje nu naartoe? Heeft hij pijn gehad? Gaat zij nu nooit meer naar verjaardagsfeestjes kunnen komen?

Al die vragen, waar je niet altijd een antwoord op hebt.

Weet dat je kind heel goed wordt opgevangen en begeleid op school. We hebben als Berrefonds sinds 2009 heel wat expertise opgebouwd rond het verlies van een kind*. Daarom weten we hoe belangrijk het is om ook scholen te ondersteunen in die eerste weken, maanden van rauw verdriet.

We ontwikkelden twee troostkoffers voor scholen: een voor kleuters en een voor kinderen in de lagere school met daarin allerlei spulletjes om het verdriet en gemis bespreekbaar te maken in de klas. Want het is ontzettend belangrijk om bij zo’n groot verdriet goed te kunnen zorgen voor elkaar. Ook op school.

Pakket warmte en troost voor elk klasgenootje

In de troostkoffer zit ook een pakket warmte en troost met een Koestersjaal en sterrenlichtje voor elke klasgenoot. Elke sjaal is uniek en met veel liefde gemaakt door een vrijwilliger. Op momenten van intens verdriet of gemis kan de sjaal extra zachtheid en warmte geven of een troostende omhelzing zijn. 

We hopen dat de sjaals kunnen uitgroeien tot een symbool van verbondenheid in jullie verdriet. 

Meer info over het initiatief van de Koestersjaal vind je hier.

Het sterrenlampje brengt licht in donkere dagen. Met zijn zachte gloed is het fijn gezelschap voor kinderen die niet graag alleen of in het donker slapen, een beetje bang zijn of een extra houvast nodig hebben ‘s nachts of op moeilijke momenten. 

Onze sterrenlichtjes hebben een automatische timer en schakelen zich na 30 min vanzelf uit. Ze kunnen dus veilig mee in bed genomen worden om wat extra licht te geven als een kind verdrietig is.

Sommige kinderen laten het lampje elke dag even branden om dichtbij hun overleden vriendje te zijn.

Zit je met twijfels, vragen of bezorgdheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de juf, meester of directie. Zijn staan zeker klaar voor jullie.

terug