Warmste week

De laatste week voor Kerstmis was dankzij Studio Brussel altijd een heel warme week. Een week vol acties en giften die voor onze werking broodnodig zijn, maar ook een ontzettend mooie periode van gemis en verdriet, van hoop en troost. Van koesteren en herinneren. Van in actie komen ter ere van een kind(je). En dat is ontzettend mooi.

Een actie organiseren ten voordele van een goed doel is heel belangrijk voor mij. Het geeft me ook de kans mijn verhaal nog eens te doen wanneer mensen naar mijn actie vragen. Ditte, mama van Rik, Flor* en Billie.

Het nieuws dat Studio Brussel op 24 juni bekend maakte over de nieuwe invulling van de ‘Warmste Week’ kwam dan ook heel onverwacht. Want ook het Berrefonds haalt tot vandaag zo’n 80% van haar werkingsmiddelen uit acties en giften die jullie allemaal samen organiseren in het kader van die actieweek. We maken ons dus best zorgen over de toekomst.

Maar het Berrefonds zou het Berrefonds niet zijn als we niet ‘effkes’ een alternatief op poten zouden zetten. Want ja, uiteraard volgen wij het motto van de Warmste Week en is het ‘jij die telt’. Wij werken al meer dan elf jaar met hart en ziel voor gezinnen met verdriet en zetten daarbij altijd mensen én onze fantastische vrijwilligers centraal. Dus hebben we de actie die we al hadden opgestart voor Music For Life 2020 helemaal heruitgevonden.

We hebben de komende weken nog even de tijd nodig om alle details uit te werken, maar we zijn blij om jullie onze actie voor te stellen vanuit het Berrefonds voor de Warmste Week 2020: Wij gaan letterlijk warmte uitdelen tijdens onze eigen Koesterweek!


We zijn zo benieuwd naar hoeveel meter warmte we samen zullen kunnen uitdelen tussen 13 en 20 december in alle Vlaamse provincies. De eerste contacten met verschillende steden zijn gelegd, we hebben al een heel mooie samenwerking in de steigers staan waar we tegen het einde van de zomer meer over kunnen vertellen en we zitten nog vol ideeën om er een ontzettend groot succes van te maken! Volg ons op sociale media of hou deze website in de gaten, want we zullen in de komende maanden nog regelmatig een oproep doen op zoek naar helpende handen.

FAQ SJAALS

Welke richtlijnen zijn er voor de sjaals?
Je kiest zelf welke sjaals je maakt. Kort, lang, dik, dun, vol kleur of sober. Voor mannen, vrouwen of kinderen. Breien, haken of stikken. Alle sjaals zijn welkom! Zolang ze met liefde en zelfgemaakt zijn. Alle verzamelde sjaals voorzien wij van een Berrefonds-label. 

Welke wol mag ik gebruiken?
Ook dat kies je zelf! 
Een gouden tip: doe een oproep in je omgeving. Je zal versteld staan van hoeveel wol je op deze manier bij mekaar krijgt.

Mijn sjaal is af. Waar mag ik hem afgeven?
Vanaf september zullen we inzamelpunten voorzien in heel Vlaanderen. De concrete details hierover vertellen we in de komende weken en maanden. Hou je sjaals dus nog eventjes bij. 

Nog een vraag?
Stel ze hier en we plaatsen het antwoord mee op dit lijstje!

Ook andere hulp welkom!

Natuurlijk zullen we in de komende maanden ook nog heel wat andere pistes bewandelen om meer fondsen en giften te verzamelen. Bekijk gerust even onderstaand filmpje van Christine, oprichtster en directeur van het Berrefonds. Want wie weet kan jij ons wel helpen! We zijn benieuwd naar de sterkte van ons netwerk. Vul snel dit formulier in! We nemen contact met je op! Merci!!

terug