Ik zet een actie op

In actie komen voor het Berrefonds? Dat vinden wij een fantastisch idee! Want onze volledige dienstverlening is gratis en we vinden het ontzettend belangrijk dat we dat in de toekomst zo kunnen houden, maar dan hebben we uiteraard middelen nodig. In actie komen voor het Berrefonds is vaak ook een prachtige manier om met elkaar te verbinden en betekenis te geven aan verlies. Het is mooi om te zien hoe een actie kan uitgroeien tot een hartverwarmend moment in de omgeving van een verdrietig gezin. Elke actie kan zorgen voor innige verbondenheid, hoop en warmte. En het kan ook een manier zijn om het maatschappelijk taboe rond het verlies van een kind te doorbreken en het verdriet beter bespreekbaar te maken.We zetten graag een een aantal opties op een rijtje.

als particulier

Zin om je wandelschoenen aan te trekken voor een sponsortocht? Wil je koekjes bakken, spullen verkopen, een evenement organiseren of een actie opzetten binnen je vereniging? Wauw!

Je kan op een eenvoudige manier het hele jaar door zelf acties opzetten via ons donatieplatform. Verzin een origineel idee, sluit je aan bij een actie en zet samen een kind(je)* of het thema rouw, verdriet en verlies in de spotlights door een actie ten voordele van het Berrefonds. We kunnen je zeker helpen met het bezorgen van promotiemateriaal, het promoten van je actie via sociale media of het uitlenen van materiaal om je actie kracht bij te zetten!

Heb je een leuk idee en wil je graag even samen brainstormen om het nog beter te maken? Dat kan!

Regelmatig organiseren we ook een verkoopactie vanuit het Berrefonds waar je aan kan deelnemen, zoals met deze fijne groeipotloden. Abonneer je op onze nieuwsbrief helemaal onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven van een nieuwe actie!

met mijn bedrijf

Alsmaar vaker krijgen we steun van bedrijven. Zeker als één van de collega’s een kind(je) verliest, kan het hartverwarmend en mooi zijn om met de collega’s een actie op te zetten of een inzameling te doen. We zijn onze opties voor bedrijven verder aan het uitbouwen. Maar ook vandaag is er al veel mogelijk:

  • een inzamelactie binnen je bedrijf. Als jullie een start- of slotmoment organiseren, is het altijd mogelijk dat er iemand van het Berrefonds over onze organisatie komt vertellen of kunnen we jullie promotiemateriaal bezorgen.
  • optreden als sponsor door een gift of een schenking in natura voor één van onze evenementen of materialen voor de Koesterkoffers.
  • het inzetten van de expertise van je bedrijf voor onze werking, gratis of aan een verlaagd tarief.
  • een teambuilding bij het Berrefonds. Wij hebben een beperkte capaciteit om een aantal keer per jaar een groep collega’s te ontvangen in ons Koesterhuis in Antwerpen. We voorzien een korte rondleiding en zorgen dat er voldoende werk klaarligt zodat jullie samen de handen uit de mouwen kunnen steken.

Op onze pagina voor framily geven we nog heel wat handige tips voor collega’s om op een goede manier om te gaan met verdriet onder andere op de werkvloer na het overlijden van een kind.

met mijn school of kinderopvang

Zeker wanneer een school of kinderopvang wordt geconfronteerd met het overlijden van een kind(je) kan dat een ontzettend grote impact hebben. We hebben binnen onze werking bijzondere aandacht voor het bespreekbaar maken van verdriet en gemis. En het gebeurt heel regelmatig dat scholen of crèches een verbindende actie opzetten om samen vorm te geven aan hun ongeloof en verdriet. We werken aan kant-en-klare lessenpakketten voor scholen (ben je leerkracht en wil je ons daar in de toekomst bij helpen: aanmelden als vrijwilliger is de boodschap!) en intussen is het zeker al mogelijk dat we langskomen bij een inzamelactie op jullie school. Als jullie een start- of slotmoment organiseren, komt er graag iemand van het Berrefonds over onze organisatie vertellen of kunnen we jullie promotiemateriaal bezorgen. We kunnen onze Koesterboom uitlenen voor een mooi herdenkingsplekje in de hal van jullie school of kinderopvang en ook van ons ganzenbord hebben we twee exemplaren op groot formaat beschikbaar om uit te lenen.

Het Berrefonds werkt bovendien al enkele jaren samen met scholen die een vakoverschrijdende projectweek organiseren rond het thema ‘verlies’. De uitwerking is op elke school anders, maar het resultaat is telkens verbluffend. Zo zetten vaak de leerlingen van de afdeling Mode zich met hart en ziel in om prachtige hemdjes en wikkeldekentjes te maken.

terug