Zo mooi en pittig was de Dodentocht 2023

Warning: Attempt to read property "roles" on bool in /customers/0/6/c/berrefonds.be/httpd.www/wp-content/plugins/wp-user-frontend/wpuf-functions.php on line 4663

De 54e editie van de Dodentocht was op z’n minst gezegd pittig. Als die 100 km op zich al geen ongelofelijke uitdaging is, maakten de weersomstandigheden het nog wat zwaarder … Van gietende regen tot blakende zon, van doorweekte regenjas en zompige schoenen tot verbrande neuzekes en verhitte voeten.

En toch bleven ze maar stappen of rollen. Met 201 waren ze dit jaar, de toppers die de Dodentocht aangingen ten voordele van het Berrefonds. Wij stonden aan elke checkpoint versteld van hun doorzettingsvermogen en de glimlach die ze ondanks het weer en de vermoeidheid toch telkens weer tevoorschijn toverden. Het was ook hier weer de liefde voor de kindjes* in hun hart die hen die extra power gaf. Maar of ze nu wel of niet die 100 km hebben gehaald: voor ons zijn het allemaal helden!

Onze Berrefondscrew en een team van enthousiaste vrijwilligers stonden op 10 checkpoints klaar om hen te soigneren met iets zoets en iets zouts, iets warms of iets kouds. Pijnlijke kuiten werden deskundig gemasseerd, blaren en andere kwaaltjes werden verholpen en dipjes weggetoverd met een peptalk. Grote shout-out naar alle helpende handen, zonder jullie zouden we dit niet kunnen organiseren

En aan iedereen die mee gestapt of gerold heeft voor onze vzw: bedankt om met z’n allen zoveel centjes in te zamelen voor het Berrefonds. Dankzij jullie kunnen wij blijven zorgen voor al die gezinnen van morgen.

terug