Zo inspirerend was ons symposium ‘Rouwpraat’

Door verstrengde coronamaatregelen in 2022 moesten we er een jaar langer op wachten, maar op 24 en 25 februari 2023 kon ons tweedaags symposium ‘Rouwpraat in hulpverlening bij het verlies van een kind. Bel maar als er iets is!’ eindelijk plaatsvinden.

Het heeft ons hart verwarmd om te zien hoeveel deelnemers we mochten verwelkomen: verpleegkundigen, vroedvrouwen, psychologen, artsen, slachtofferbejegenaars, leerkrachten, therapeuten, sociaal werkers, deelnemers uit het onderwijs en de uitvaartsector … met 379 waren jullie!

Naast het plenaire gedeelte, konden de deelnemers kiezen tussen 50 keuzesessies. Van ‘Hoe ga je als koppel om met het verdriet bij het verlies van een kind?’, ‘Rouw en verlies in de klas’ over ‘Kinderwens na verlies’ tot ‘Pappa’s rouwen ook’, ‘Op zoek naar een warmere taal voor verlies en nog zoveel meer’.

De interactie tussen de deelnemers, de sprekers en ook de lieve ouders die het verhaal van hun kind(je)* kwamen vertellen, was inspirerend, ontroerend en grensverleggend tegelijkertijd. Bedankt voor jullie aanwezigheid! ❤

In 2025 breien we hier een vervolg aan. Stay tuned!

📸 @image_ellis en @beeldheelt

terug