Gezocht!

Webshop- en pakjesvrijwilliger in Koesterhuis Antwerpen

Het Berrefonds heeft een webshop boordevol prachtige koestergeschenkjes. Mooie spulletjes die kunnen troosten, voor jezelf of een gezin met verdriet. Elk geschenkje wordt liefdevol verpakt en verzonden vanuit Koesterhuis Antwerpen.
Ook de Koesterkoffers die gezinnen ontvangen na het verlies van een kind vertrekken vanuit Koesterhuis Antwerpen naar de ziekenhuizen.

Wij zoeken een vrijwilliger die al deze bestellingen met zorg kan verpakken en verzenden vanuit Koesterhuis Antwerpen.
Hou jij ervan om mooie geschenkjes te verpakken?
Ben je zorgzaam en heb je oog voor detail?
Kan jij je op een vaste weekdag vrijmaken om, in de voormiddag, enkele uren te helpen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die we zoeken!

Wij bieden een betekenisvol vrijwilligerswerk op een prachtige locatie.
Je ontvangt bij aankomst van een Berrefonds-medewerker de bestelbons waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Er is steeds iemand in de buurt bij wie je terecht kan met vragen.
Als vrijwilliger bij het Berrefonds maak je deel uit van een warm team van meer dan 350 vrijwilligers. Elke vrijwilliger is bij ons goud waard, of die nu werkt met zijn handen of hoofd, van thuis uit of in ons Koesterhuis, op regelmatige basis of af en toe.
Vrijwilligerswerk bij het Berrefonds is zonder bezoldiging, maar met enorme dankbaarheid. We voorzien voor alle vrijwilligers de nodige verzekeringen.

Voel je het kriebelen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoƶrdinator Lise vrijwilligers@berrefonds.be of 0470 75 40 10.
Momenteel zoeken we iemand die wekelijks op donderdag of afwisselend op maandag en donderdag beschikbaar is.

Warme vrijwilliger voor de inloopdag in Koesterhuis Antwerpen

Elke donderdag van 10 tot 16 uur staan de deuren van ons Koesterhuis in Antwerpen open voor een hartverwarmende babbel onder lotgenoten. Tijdens deze wekelijkse inloopdag op donderdag zit onze grote tafel vaak gezellig vol. Iedereen is welkom met zijn of haar specifiek verliesverhaal.
Sleutelwoorden zijn troosten, erkenning en herkenning bieden, verbinden, warmte, hoop en perspectief schenken, samen een taal vinden voor emoties,…

Wij zoeken enkele lieve vrijwilligers die deze inloopdagen mee willen begeleiden.
Als vrijwilliger verwelkom jij de bezoekers als een warme gastvrouw- of heer. Daar hoort uiteraard een ā€˜bakje troostā€™ of een ander lekker drankje bij.
Je kan empathisch luisteren en erkenning geven aan het verdriet.
Niets is zo sterk als de kracht van lotgenoten. Daarom probeer je ook om ouders met elkaar in verbinding te brengen.
Je draagt ertoe bij om een veilige, warme setting te creƫren waarin alles gedeeld mag en kan worden, met respect voor ieders verhaal.

Profiel
Je bent spontaan & vlot, en hebt een luisterend oor.
Je hebt een eigen verlieservaring of vanuit je nabije omgeving of beroepservaring voeling met dit thema. Je kan je eigen verhaal voldoende op de achtergrond plaatsen.
Je hebt vanuit je sociale opleiding of beroep ervaring in gesprekstechnieken.
Je respecteert ieders eigen beleving en privacy.
Je staat open voor feedback.
Je draagt de visie en missie van het Berrefonds dicht bij je hart.
Je kan je engageren om Ć©Ć©n donderdag per maand vrij te maken.

Wij bieden een betekenisvol vrijwilligerswerk waarin je echt een verschil kan maken.
Je wordt bij elke inloopdag begeleid door een vaste medewerker of ervaren vrijwilliger van het Berrefonds. Er is steeds ruimte om onderling af te toetsen en bij te staan.
Als vrijwilliger bij het Berrefonds maak je deel uit van een warm team van meer dan 350 vrijwilligers. Elke vrijwilliger is bij ons goud waard, of die nu werkt met zijn handen of hoofd, van thuis uit of in ons Koesterhuis, op regelmatige basis of af en toe.
Vrijwilligerswerk bij het Berrefonds is zonder bezoldiging, maar met enorme dankbaarheid. We voorzien voor alle vrijwilligers de nodige verzekeringen.

Voel je het kriebelen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoƶrdinator Lise voor een kennismakingsgesprek of meer informatie.

Koesterkoeriers voor het rondbrengen van de Koesterkoffers

Het Berrefonds werkt voor het aanreiken van de Koesterkoffer samen met ziekenhuizen en andere partners in heel Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Elke ziekenhuisafdeling waar we mee samenwerken heeft een voorraad Koesterkoffers en toebehoren zoals hemdjes en dekentjes op de afdeling staan zodat deze onmiddellijk ingezet kan worden wanneer het nodig is. Als de voorraad slinkt kan de ziekenhuisafdeling bij het Berrefonds gratis Koesterkoffers bijbestellen.

Momenteel verzenden we de Koesterkoffers met de post, maar helaas merken we dat onze liefdevol samengestelde koffertjes soms beschadigd aankomen. Daarom zoeken we vrijwillige Koesterkoeriers die ons willen helpen met het zorgvuldig vervoeren van de Koesterkoffers naar de ziekenhuizen.

Hoe gaan we te werk?
Als Koesterkoerier krijg je Ć©Ć©n of meerdere ziekenhuizen toegewezen die voor jou vlot bereikbaar zijn. Wanneer er van dit ziekenhuis een bestelling binnenkomt geven we je een seintje. Je haalt de bestelling op bij Koesterhuis Antwerpen (tijdens de werkuren) en levert deze aan het ziekenhuis, bij voorkeur binnen de week.

Hoe vaak wordt mijn hulp gevraagd?
Dat kies je zelf! Alles hangt af van het aantal ziekenhuizen dat je wil voorzien van Koesterkoffers. De meeste ziekenhuizen bestellen maar enkele keren per jaar. We verwachten dus zeker geen wekelijks engagement.

We zijn momenteel enkel nog op zoek naar Koesterkoeriers voor regio West-Vlaanderen, Limburg en Brussel.

Klinkt dit als het ideale vrijwilligerswerk voor jou? Klik dan op ‘Ik kan helpen’ en bezorg ons zo je gegevens.

Vrijwilliger Koesterwinkeltje Kortrijk

In december 2020 opende het Berrefonds een tweede Koesterhuis in het centrum van Kortrijk. Aan dit Koesterhuis is een klein maar warm Koesterwinkeltje verbonden waar koestergeschenkjes en troostcadeautjes verkocht worden en waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met het Berrefonds.

Om ons team te versterken zoeken wij lieve vrijwilligers om ons Koesterwinkeltje open te houden.

Ben je spontaan, verzorgd, eerlijk en betrouwbaar?
Heb je een luisterend oor?
Heb jij een hart voor het Berrefonds?
Kan jij je engageren om minstens Ć©Ć©n dag per maand het Koesterwinkeltje te bemannen in een vast roulatiesysteem?

Dan ben jij de geknipte gastheer of gastvrouw voor het Koesterwinkeltje!

Wij bieden een betekenisvol vrijwilligerswerk op een mooie locatie en voorzien voor elke vrijwilliger de nodige opleiding, begeleiding en verzekering. Je krijgt de kans om je eigen verhaal en talenten in te zetten voor anderen.

Als vrijwilliger bij Koesterhuis Kortrijk maak je deel uit van een warm team van vrijwilligers dat ondersteund wordt door het Berrefondsteam vanuit Koesterhuis Antwerpen.

Voel je het kriebelen?

Hout voor de kadertjes in de Koesterkoffer

We zoeken houthandelaars met een goeden hart die hout willen sponsoren. Dit hout wordt door de geweldige mensen van KUNNIG voorgezaagd en gefreesd en dan in de handen onze vrijwilligers verwerkt tot kadertjes.

Het Berrefonds verdeelt zo’n 1200 kleine Koesterkoffers per jaar. Vorig jaar schonken de lieve mensen van Arbis bvba ons genoeg hout om een jaar lang kadertjes te maken. Welke houtleverancier volgt?

Met 50 meter hout schenk je ons voldoende materiaal om een maand lang verder te kunnen. We werken graag met bleek, onbehandeld hout van 22×26 mm. Deze maten kunnen in overleg wat afwijken.

Ben of ken jij de houtleverancier die kan helpen?

terug