Gezocht!

Koesterkoeriers voor het rondbrengen van de Koesterkoffers

Het Berrefonds werkt voor het aanreiken van de Koesterkoffer samen met ziekenhuizen en andere partners in heel Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Elke ziekenhuisafdeling waar we mee samenwerken heeft een voorraad Koesterkoffers en toebehoren zoals hemdjes en dekentjes op de afdeling staan zodat deze onmiddellijk ingezet kan worden wanneer het nodig is. Als de voorraad slinkt kan de ziekenhuisafdeling bij het Berrefonds gratis Koesterkoffers bijbestellen.

Momenteel verzenden we de Koesterkoffers met de post, maar helaas merken we dat onze liefdevol samengestelde koffertjes soms beschadigd aankomen. Daarom zoeken we vrijwillige Koesterkoeriers die ons willen helpen met het zorgvuldig vervoeren van de Koesterkoffers naar de ziekenhuizen.

Hoe gaan we te werk?
Als Koesterkoerier krijg je één of meerdere ziekenhuizen toegewezen die voor jou vlot bereikbaar zijn. Wanneer er van dit ziekenhuis een bestelling binnenkomt geven we je een seintje. Je haalt de bestelling op bij Koesterhuis Antwerpen (tijdens de werkuren) en levert deze aan het ziekenhuis, bij voorkeur binnen de week.

Hoe vaak wordt mijn hulp gevraagd?
Dat kies je zelf! Alles hangt af van het aantal ziekenhuizen dat je wil voorzien van Koesterkoffers. De meeste ziekenhuizen bestellen maar enkele keren per jaar. We verwachten dus zeker geen wekelijks engagement.

Klinkt dit als het ideale vrijwilligerswerk voor jou? Klik dan op ‘Ik kan helpen’ en bezorg ons zo je gegevens.

Vrijwilliger Koesterwinkeltje Kortrijk

In december 2020 opende het Berrefonds een tweede Koesterhuis in het centrum van Kortrijk. Aan dit Koesterhuis is een klein maar warm Koesterwinkeltje verbonden waar koestergeschenkjes en troostcadeautjes verkocht worden en waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met het Berrefonds.

Om ons team te versterken zoeken wij lieve vrijwilligers om ons Koesterwinkeltje open te houden.

Ben je spontaan, verzorgd, eerlijk en betrouwbaar?
Heb je een luisterend oor?
Heb jij een hart voor het Berrefonds?
Kan jij je engageren om minstens één dag per maand het Koesterwinkeltje te bemannen in een vast roulatiesysteem?

Dan ben jij de geknipte gastheer of gastvrouw voor het Koesterwinkeltje!

Wij bieden een betekenisvol vrijwilligerswerk op een mooie locatie en voorzien voor elke vrijwilliger de nodige opleiding, begeleiding en verzekering. Je krijgt de kans om je eigen verhaal en talenten in te zetten voor anderen.

Als vrijwilliger bij Koesterhuis Kortrijk maak je deel uit van een warm team van vrijwilligers dat ondersteund wordt door het Berrefondsteam vanuit Koesterhuis Antwerpen.

Voel je het kriebelen?

Hout voor de kadertjes in de Koesterkoffer

We zoeken houthandelaars met een goeden hart die hout willen sponsoren. Dit hout wordt door de geweldige mensen van KUNNIG voorgezaagd en gefreesd en dan in de handen onze vrijwilligers verwerkt tot kadertjes.

Het Berrefonds verdeelt zo’n 1200 kleine Koesterkoffers per jaar. Vorig jaar schonken de lieve mensen van Houtshop Van der Gucht ons genoeg hout om 100 kadertjes te maken. Welke houtleverancier volgt?

Met 50 meter hout schenk je ons voldoende materiaal om een maand lang verder te kunnen. We werken graag met bleek, onbehandeld hout van 22×26 mm. Deze maten kunnen in overleg wat afwijken.

Ben of ken jij de houtleverancier die kan helpen?

terug