Shortest lives

An-Sofie werd in 2017 meter van Lily, het stilgeboren dochtertje van haar nicht. Door het verlies van dichtbij mee te maken, zag ze hoe ouders achterblijven in een grote leegte. Wat begon als een project voor de ouders van Lily, groeide met de steun van UZ Gent en het Berrefonds uit tot een kans om ook andere ouders te ondersteunen.

Shortest Lives is een initiatief dat ouders een krachtige herinnering aan hun kindje wil geven. Op basis van een echografie is het mogelijk om met de opgeslagen data de hartslag van een stilgeboren kindje terug hoorbaar te maken. Deze hartslag wordt dan op een unieke manier in beeld gebracht.

Voorlopig is dit helaas enkel mogelijk voor ouders die een echografie in UZ Gent hebben gehad, maar An-Sofie en haar team bij Famous Grey hopen dit in de toekomst uit te breiden naar meerdere ziekenhuizen.

Kom je wel in aanmerking en ben je voor minstens één echografie na april 2015 op controle geweest in UZ Gent? Dan is de kans groot dat de hartslag van jouw kindje nog geregistreerd staat in hun databank en kan je een aanvraag doen.

We zijn heel fier dat we met onze expertise hebben bijgedragen aan dit prachtig nieuw project.

Meer info vind je op www.shortestlives.com.

terug