Mini-Ekiden 2021

Corona of niet, ook dit jaar kan je deelnemen aan onze aangepaste online edition!

Bij het Berrefonds zijn we steeds op zoek naar nieuwe manieren om op een verbindende, toegankelijke manier vorm te geven aan je verdriet en het gemis van een kind(je) dat niet meer fysiek bij ons is. We weten als geen ander hoe belangrijk het is om de naam van je kindje te kunnen noemen. Om jou en iedereen in je omgeving de kans te geven over je lieveling te vertellen. 

Daarom organiseren wij al voor de achtste keer een heel eigen versie van een Ekiden. Bij een ‘echte’ Ekiden loopt een team van zes lopers samen een volledige marathon. Bij onze mini-versie nodigen we iedereen uit om in een team van drie lopers ieder 5km te lopen ter ere van een lieveling die jullie allemaal missen. Op die manier is onze mini-Ekiden Berrefonds style een prachtige manier om een kind te herinneren, te koesteren en in de spotlights te zetten.  Het is een unieke kans voor alle framily om aan (groot)ouders te tonen dat ze niet alleen staan in hun verdriet.

De lieve mensen van Picturalis maakten voor ons dit prachtig filmpje om te tonen hoe hartverwarmend het kan zijn om deel te nemen aan onze geweldige mini-Ekiden.

Lopen of wandelen

in team of individueel

Voor deze tweede online edition hebben we een mix gemaakt van de vertrouwde ingrediënten van onze mini-Ekiden en nieuwe elementen. Uiteraard blijven de bekende persoonlijke polsbandjes met de naam* van je kindje behouden. Dankzij de samenwerking met de app Racemap kunnen we er ook tijdens deze online editie een spannende wedstrijd van maken. En dit keer krijg je ook echt de kans om je te laten sponsoren voor deze mini-Ekiden!

Teams

Traditiegetrouw lopen we onze mini-Ekiden in teams van drie deelnemers. Deze 3 lopers leggen elk 5 kilometer af. Je kan ervoor kiezen om samen af te spreken en elkaar af te lossen of om elk apart rond jullie eigen ‘kot’ te lopen. Via onze loopapp registreer je je persoonlijke looptijd en kan je als team de ranking volgen. Het wedstrijdelement is uiteraard bij deze bijzondere mini-Ekiden niet het allerbelangrijkste, maar we weten uit ervaring dat heel wat sportievelingen graag wat competitie willen. 😉

Zoek dus vrienden of familie en stel één of meerdere teams samen. Je kan inschrijven met team mannen, vrouwen of gemengd.

Individuele lopers

Geen team? Geen probleem!
Via het inschrijvingsformulier kan je je ook registeren als individuele loper. Sommige sportievelingen vinden het zelfs fijn om meer kilometers te lopen en grotere afstand af te leggen. Dat kan, maar weet dat er alleen de eerste 5 km opgenomen wordt in de wedstrijd.

Maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Vorig jaar liep een geweldige papa zelfs een marathon tijdens onze mini-Ekiden. Say What!!!

Wandelaars

Net zoals vorig jaar kan je ook deelnemen als wandelaar. De afstand bepaal je zelf en je kan samen wandelen met je bubbel. Elke wandelaar moet zich wel persoonlijk inschrijven zodat we iedereen kunnen verrassen met een deelnemerspakket.

Bij het wandelen wordt er geen tijd geregistreerd met de loopapp. Je kan natuurlijk altijd zelf de afstand registeren via een eigen app en ons taggen op sociale media.

PRAKTISCH

Hoe kan je inschrijven?

De inschrijvingen voor onze mini-Ekiden verlopen uiteraard digitaal en doe je via deze link. Je kan tot en met maandag 17 mei 22.00 uur inschrijven. 

Deelname aan de mini-Ekiden kost 9 EUR per loper en 7 EUR voor een wandelaar. In dit bedrag is de administratiekost, het gebruik van de app (alleen voor lopers) en de verzending en inhoud van je deelnemerspakket inbegrepen. Het inschrijvingsbedrag is dus helaas geen sponsoring voor de werking van het Berrefonds, maar lees zeker verder hoe je je sportieve prestatie kan inzetten om onze vzw te steunen.

Schrijf je een team in of meerdere personen? Zorg dan dat je alle info verzamelt die nodig is om de inschrijving te voltooien. Je hebt de naam, leeftijd, postadres en een e-mailadres nodig van elke loper of wandelaar. Wij versturen immers naar alle leden van je team een fysiek deelnemerspakket inclusief een uniek borstnummer. Via e-mail krijgt iedereen de unieke code voor het gebruik van de app en alle praktische afspraken voor de dag zelf.

Zet een actie op!

Ontdek hoe jij echt het verschil kan maken voor het Berrefonds

Het zijn zware tijden en ook als organisatie is het vechten om voldoende financiële middelen te vinden. Onze brede waaier aan ondersteuning voor gezinnen blijft gratis, maar is alleen mogelijk dankzij jullie giften. De toekomst is onzeker door het wegvallen van de fondsenwerving via de Warmste Week en de beperking op het organiseren van grote events om geld in het laatje te brengen.

Om ook in 2022 gezinnen die een kindje missen te kunnen blijven helpen, heeft het Berrefonds jouw hulp meer dan nodig! 
Zet een sponsoractie op en laat je sportieve prestatie ECHT een verschil maken! Via ons steunplatform is een actie opmaken een eitje. Zie je hier tegenop dan helpen we je heel graag op weg.

Bekijk hier wat we met jouw steun kunnen verwezenlijken.

Kunnen deze gezinnen en vele anderen op jouw hulp rekenen?
Maak nu je actie aan op steun.berrefonds.be en zorg samen met je vrienden en familie voor de gezinnen van morgen!

5 juni Mini-Ekiden 2021

de dag zelf!

Op zaterdag 5 juni starten we de registratie van lopers om 9u. Je kan die dag tussen 9.00 uur en 16.00 uur lopen of wandelen ter ere van een kindje dat gemist wordt. Na 16u worden alle gegevens verwerkt en de ranking opgemaakt voor het live online afsluitmoment om 18u.

Gedurende de ganse dag zorgt het Berrefonds voor enthousiasme, verbondenheid, troost, warmte en supportersgeluk op onze sociale media en onze website. Hou ons dus zeker in de gaten en deel je eigen loopverhaal met #berrefonds, #hetrouwtinjou, #mini-ekiden2021 en #goebezig.   

Supporters zijn de hele dag welkom op onze sociale media en op onze website om alles mee te volgen. We voorzien een leuk filmpje aan het begin van de dag en zullen ook rond 18.00 uur zorgen voor een live-uitzending vanuit Koesterhuis Antwerpen. 

Op onze website kan je live alle lopers volgen op onze interactieve kaart. Zo kan je echt zien wie allemaal z’n beste beentje voorzet voor het Berrefonds bij jou in de buurt!

Een dag vol koestermomentjes.

Hoe maak ik er samen met framily een bijzondere dag van?

Of je nu in team loopt of apart, samen of in de buurt van je eigen kot, deze dag draait rond aandacht voor je kind dat gemist wordt. We geven graag enkele tips over hoe jullie er samen een dag vol verbondenheid van kunnen maken.

  • Draag je persoonlijk polsbandje dat je krijgt in het deelnemerspakket.
  • Je kan kiezen of je met je teamleden samen loopt of elk apart. Loop je samen maak er dan een veilig mini-koestermomentje van! Spreek af op een leuke plek en voel de verbondenheid.
  • Als ieder in de buurt van zijn eigen huis loopt kan je afspreken om op hetzelfde moment te starten. Zo loop je symbolisch samen, en toch rond je eigen kot. Je kan er ook een echte aflossingswedstrijd van maken. De eerste loper stuurt dan na zijn/haar 5km een sms naar de tweede loper en die doet hetzelfde na het lopen van zijn/haar 5km.
  • Wil je een echt teamgevoel? Dan kan je ook je eigen loopshirts maken. Ga aan de slag met textielverf of -stiften. Zo kan je ook de creatievelingen in je framily betrekken.
  • Bij een echte loop horen supporters! Trommel je familie op om voor jou te komen juichen langs je loopparcours. Let er wel op dat jullie hierbij de corona-maatregelen respecteren.
  • Laat de naam van het kind(je) dat gemist wordt schitteren op het parcours. Hang een foto voor het raam, krijt de naam op de straatstenen of knutsel bijvoorbeeld een leuk spandoek.
  • Loop naar een bijzonder plekje, zoals de herdenkingsplek van je lieveling* of de speeltuin waar jullie samen graag kwamen.
  • Organiseer een picknick, installeer een hotdog kraam of creëer een mooi moment met bellenblaas. Samen zijn op deze speciale dag krijgt zo weer een extra touch en zorgt voor nieuwe koestermomentjes.
  • Deel je foto’s met elkaar via social media. Gebruik de hashtags #berrefonds #hetrouwtinjou #mini-ekiden2021 en #goebezig.

Mini-ekiden in Kortrijk!

Koesterhuis kortrijk lanceert eerste event!

5 juni is de eerste Mini-ekiden voor de vrijwilligersploeg van Koesterhuis Kortrijk! Om die dag nog leuker en warmer te maken, voorziet team Kortrijk een prachtige bewegwijzerde route langs de Leie en een aantal andere mooie hotspots in Kortrijk.

Zin om op 5 juni de Kortrijkse route te lopen of te wandelen? Kom dan tussen 9u en 16u naar het Koesterhuis en van daaruit zal je de route kunnen starten. De route is rolstoel- en buggyvriendelijk. Inschrijven voor de Kortrijkse route is niet nodig, je kan de dag zelf de route lopen.

Aan de aankomst wacht de gezelligste caravan van het land, onze eigenste ‘Koestercaravan’ jullie op. Een team van lieve vrijwilligers staat klaar voor om jullie met open armen te ontvangen.

Ook het Koesterwinkeltje zal de ganse dag open zijn vanaf 9u (tot 18u).

Dit was 2020!

een terugblik op onze online editie van 2020

Wat in 2020 een immense uitdaging leek werd een hartverwarmende editie die 1700 deelnemers op de been bracht. Een ongeziene verbondenheid tussen al die gezinnen die rond hun eigen kot liepen of wandelden.

Geniet mee via onderstaande beelden.

En schrijf je snel in voor de nieuwe editie op 5 juni 2021!

terug