Mini-Ekiden 2021

Corona of niet, ook dit jaar organiseren wij een online edition van onze Mini-Ekiden

De inschrijvingen zijn intussen afgesloten en we zijn ontzettend blij dat meer dan 2800 lieve mensen deelnemen aan deze editie! Deelnemen kan nog steeds maar helaas zonder deelnemerspakket en registratie met de loopapp van racetimer. Lees zeker verder voor een extra woordje uitleg! Je kan uiteraard op zaterdag 5 juni alles digitaal volgen via onze sociale media en onze livestream-kaart. Ook in Koesterhuis Kortrijk ben je van harte welkom om een aangeduide route te volgen.
Je kan ook al onze wandelaars en lopers sponsoren en zo het Berrefonds helpen om haar werking verder te zetten. Bedankt voor je steun!

Ben je journalist? Dan kan je hier alvast het persbericht downloaden. Neem gerust contact met ons op voor interviews, extra informatie of beeldmateriaal.

Op 5 juni komen we massaal naar buiten om aandacht te vragen voor het verdriet na verlies van een kind(je). Naar jaarlijkse traditie doen wij dat door te lopen of wandelen tijdens onze mini-Ekiden Berrefonds style. Voor velen is het een prachtige manier om een kind te herinneren, te koesteren en in de spotlights te zetten.  Het is een unieke kans voor alle framily om aan (groot)ouders te tonen dat ze niet alleen staan in hun verdriet.

De lieve mensen van Picturalis maakten voor ons dit prachtig filmpje om te tonen hoe hartverwarmend het kan zijn om deel te nemen aan onze geweldige mini-Ekiden.

Deelnemen na afsluiten inschrijvingen

Jij kan nog steeds meedoen!

Was je net te laat met inschrijven? Geen probleem! Ook jij kan nog deelnemen aan onze mini-ekiden op 5 juni om zo een kind(je) te herdenken en gezinnen te ondersteunen.

Wat moet je doen?

 • Stel een team lopers samen of wandel met je bubbel op zaterdag 5 juni tussen 9.00 uur en 16.00 uur.
 • Nodig je teamleden uit met een gepersonaliseerd pakket. Bekijk hieronder hoe je dit zelf in elkaar knutselt.
 • Deel iets over je tocht via sociale media en zet je post openbaar. Tag onze pagina’s van het Berrefonds (Facebook en/of Instagram) en gebruik #berrefonds #miniekiden2021 #hetrouwtinjou #goebezig
 • Wil je met je deelname ook het Berrefonds steunen? Dan kan dit door een vrije gift te doen of een actie aan te maken en je te laten sponsoren. Meer info kan je hier vinden.

Knutsel je eigen deelnemerspakket

templates en tutorial

Het is een jaarlijkse traditie dat we alle sportievelingen een gepersonaliseerd deelnemerspakket schenken. Om dit mogelijk te maken sluiten de inschrijvingen af 3 weken voor de grote dag. Maar ook jij kan zonder inschrijving deelnemen. We geven alvast enkele tips mee om je eigen deelnemerspakket en dat voor framily in elkaar te knutselen.

Aan de slag!

 • Wij voorzien voor alle lopers een echt Mini-ekiden loopnummer. Hierop staat de teamnaam of de naam het kind(je) dat gemist wordt. Druk via deze link je eigen borstnummer af en personaliseer naar wens. Voor een optimale kwaliteit kan je dit ook laten doen bij een plaatselijke drukker.
 • In elk pakket stoppen we ook jaarlijks een polsbandje met de naam op van het kindje waarvoor gelopen of gewandeld wordt. Dit polsbandje in boordstof kan je ook zelf maken. Onze fantastische vrijwilliger Ilse legt je graag heel kort even uit hoe je dit nog zelf kan maken tegen zaterdag 5 juni in een tutorial! De naam toevoegen kan je met flock- of flexfolie, applicatie of textielstift.
 • Neem je familie en vrienden mee in deze bijzondere dag door hen ook de flyer te overhandigen. Hierop staat een mooi overzicht van de dag.
 • Het kan leuk zijn om ook nog een ieniemienie geschenkje aan je pakket toe te voegen. Het Berrefonds maakte bijvoorbeeld al leuke veters of sportsokken maar ook een foto of bloemzaadjes kunnen een mooie extra zijn.

Hier vind je alle downloads en tutorials bij elkaar!

5 juni Mini-Ekiden 2021

de dag zelf!

Op zaterdag 5 juni starten we de registratie van lopers om 9u. Je kan die dag tussen 9.00 uur en 16.00 uur lopen of wandelen ter ere van een kindje dat gemist wordt. Na 16u worden alle gegevens verwerkt en de ranking opgemaakt voor het live online afsluitmoment om 18u.

Gedurende de ganse dag zorgt het Berrefonds voor enthousiasme, verbondenheid, troost, warmte en supportersgeluk op onze sociale media en onze website. Hou ons dus zeker in de gaten en deel je eigen loopverhaal met #berrefonds, #hetrouwtinjou, #mini-ekiden2021 en #goebezig.   

Supporters zijn de hele dag welkom op onze sociale media en op onze website om alles mee te volgen. We voorzien een leuk filmpje aan het begin van de dag en zullen ook rond 18.00 uur zorgen voor een live-uitzending vanuit Koesterhuis Antwerpen. 

Op onze website kan je live alle lopers volgen op onze interactieve kaart. Zo kan je echt zien wie allemaal z’n beste beentje voorzet voor het Berrefonds bij jou in de buurt!

Een dag vol koestermomentjes.

Hoe maak ik er samen met framily een bijzondere dag van?

Of je nu in team loopt of apart, samen of in de buurt van je eigen kot, deze dag draait rond aandacht voor je kind dat gemist wordt. We geven graag enkele tips over hoe jullie er samen een dag vol verbondenheid van kunnen maken.

 • Draag je persoonlijk polsbandje dat je krijgt in het deelnemerspakket.
 • Je kan kiezen of je met je teamleden samen loopt of elk apart. Loop je samen maak er dan een veilig mini-koestermomentje van! Spreek af op een leuke plek en voel de verbondenheid.
 • Als ieder in de buurt van zijn eigen huis loopt kan je afspreken om op hetzelfde moment te starten. Zo loop je symbolisch samen, en toch rond je eigen kot. Je kan er ook een echte aflossingswedstrijd van maken. De eerste loper stuurt dan na zijn/haar 5km een sms naar de tweede loper en die doet hetzelfde na het lopen van zijn/haar 5km.
 • Wil je een echt teamgevoel? Dan kan je ook je eigen loopshirts maken. Ga aan de slag met textielverf of -stiften. Zo kan je ook de creatievelingen in je framily betrekken.
 • Bij een echte loop horen supporters! Trommel je familie op om voor jou te komen juichen langs je loopparcours. Let er wel op dat jullie hierbij de corona-maatregelen respecteren.
 • Laat de naam van het kind(je) dat gemist wordt schitteren op het parcours. Hang een foto voor het raam, krijt de naam op de straatstenen of knutsel bijvoorbeeld een leuk spandoek.
 • Loop naar een bijzonder plekje, zoals de herdenkingsplek van je lieveling* of de speeltuin waar jullie samen graag kwamen.
 • Organiseer een picknick, installeer een hotdog kraam of creëer een mooi moment met bellenblaas. Samen zijn op deze speciale dag krijgt zo weer een extra touch en zorgt voor nieuwe koestermomentjes.
 • Deel je foto’s met elkaar via social media. Gebruik de hashtags #berrefonds #hetrouwtinjou #mini-ekiden2021 en #goebezig.

Mini-ekiden in Kortrijk!

Koesterhuis kortrijk lanceert eerste event!

5 juni is de eerste Mini-ekiden voor de vrijwilligersploeg van Koesterhuis Kortrijk! Om die dag nog leuker en warmer te maken, voorziet team Kortrijk een prachtige bewegwijzerde route langs de Leie en een aantal andere mooie hotspots in Kortrijk.

Zin om op 5 juni de Kortrijkse route te lopen of te wandelen? Kom dan tussen 9u en 16u naar het Koesterhuis en van daaruit zal je de route kunnen starten. De route is rolstoel- en buggyvriendelijk. Inschrijven voor de Kortrijkse route is niet nodig, je kan de dag zelf de route lopen.

Aan de aankomst wacht de gezelligste caravan van het land, onze eigenste ‘Koestercaravan’ jullie op. Een team van lieve vrijwilligers staat klaar voor om jullie met open armen te ontvangen.

Ook het Koesterwinkeltje zal de ganse dag open zijn vanaf 9u (tot 18u).

Zet een actie op!

Ontdek hoe jij echt het verschil kan maken voor het Berrefonds

Het zijn zware tijden en ook als organisatie is het vechten om voldoende financiële middelen te vinden. Onze brede waaier aan ondersteuning voor gezinnen blijft gratis, maar is alleen mogelijk dankzij jullie giften. De toekomst is onzeker door het wegvallen van de fondsenwerving via de Warmste Week en de beperking op het organiseren van grote events om geld in het laatje te brengen.

Om ook in 2022 gezinnen die een kindje missen te kunnen blijven helpen, heeft het Berrefonds jouw hulp meer dan nodig! 
Zet een sponsoractie op en laat je sportieve prestatie ECHT een verschil maken! Via ons steunplatform is een actie opmaken een eitje. Zie je hier tegenop dan helpen we je heel graag op weg.

Bekijk hier wat we met jouw steun kunnen verwezenlijken.

Kunnen deze gezinnen en vele anderen op jouw hulp rekenen?
Maak nu je actie aan op steun.berrefonds.be en zorg samen met je vrienden en familie voor de gezinnen van morgen!

Meer info over lopen of wandelen

in team of individueel

Voor deze tweede online edition hebben we een mix gemaakt van de vertrouwde ingrediënten van onze mini-Ekiden en nieuwe elementen. Uiteraard blijven de bekende persoonlijke polsbandjes met de naam* van je kindje behouden. Dankzij de samenwerking met de app Racemap kunnen we er ook tijdens deze online editie een spannende wedstrijd van maken. En dit keer krijg je ook echt de kans om je te laten sponsoren voor deze mini-Ekiden!

Teams

Traditiegetrouw lopen we onze mini-Ekiden in teams van drie deelnemers. Deze 3 lopers leggen elk 5 kilometer af. Je kan ervoor kiezen om samen af te spreken en elkaar af te lossen of om elk apart rond jullie eigen ‘kot’ te lopen. Via onze loopapp registreer je je persoonlijke looptijd en kan je als team de ranking volgen. Het wedstrijdelement is uiteraard bij deze bijzondere mini-Ekiden niet het allerbelangrijkste, maar we weten uit ervaring dat heel wat sportievelingen graag wat competitie willen. 😉

Zoek dus vrienden of familie en stel één of meerdere teams samen. Je kan inschrijven met team mannen, vrouwen of gemengd.

Individuele lopers

Geen team? Geen probleem!
Via het inschrijvingsformulier kan je je ook registeren als individuele loper. Sommige sportievelingen vinden het zelfs fijn om meer kilometers te lopen en grotere afstand af te leggen. Dat kan, maar weet dat er alleen de eerste 5 km opgenomen wordt in de wedstrijd.

Maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Vorig jaar liep een geweldige papa zelfs een marathon tijdens onze mini-Ekiden. Say What!!!

Wandelaars

Net zoals vorig jaar kan je ook deelnemen als wandelaar. De afstand bepaal je zelf en je kan samen wandelen met je bubbel. Elke wandelaar moet zich wel persoonlijk inschrijven zodat we iedereen kunnen verrassen met een deelnemerspakket.

Bij het wandelen wordt er geen tijd geregistreerd met de loopapp. Je kan natuurlijk altijd zelf de afstand registeren via een eigen app en ons taggen op sociale media.

Dit was 2020!

een terugblik op onze online editie van 2020

Wat in 2020 een immense uitdaging leek werd een hartverwarmende editie die 1700 deelnemers op de been bracht. Een ongeziene verbondenheid tussen al die gezinnen die rond hun eigen kot liepen of wandelden.

Geniet mee via onderstaande beelden.

En schrijf je snel in voor de nieuwe editie op 5 juni 2021!

terug