Evy Verbeyst

Zonder onze vrijwilligers zou het Berrefonds niet zijn wat het is. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar en fantastisch #goebezig. We zetten hier graag één van deze geweldige mensen, hun werk en hun verhalen in de kijker.

NAAM, LEEFTIJD, BEROEP, HOBBY:
Evy Verbeyst, 37 jaar, Bediende bij Gemeente Londerzeel
Ik hou van reizen

MIJN LEVENSMOTTO:
Enjoy little things in life, because one day you will look back, and realize they were the big things

VRIJWILLIGER SINDS:
2017

WAAROM WERD IK VRIJWILLIGER BIJ HET BERREFONDS?
Toen ons zoontje, Joren* ( 3 jaar), overleed hebben wij quasi geen opvang gehad. Wij zijn het ziekenhuis buitengestapt met een plastic zakje met kledij. Moesten we op dat moment een organisatie als het Berrefonds gehad hebben, die ons kon bijstaan en helpen op het moment dat het het meest nodig was, dat had voor ons een wereld van verschil gemaakt!! Daarom dat ik mij heel graag mee wil inzetten als vrijwilliger bij het Berrefonds. Ouders/lotgenoten verdienen het om met warmte omringd te worden tijdens het moeilijkste moment in hun leven! Dit is ook mijn manier om met het verlies van Joren om te gaan. Iets wat mijn hele leven heeft veranderd, proberen om te buigen naar iets positief waarbij ik Joren altijd meedraag in alles wat ik doe!

EERSTE CONTACT MET HET BERREFONDS:
Mijn beste vriendin Kathleen wou heel graag mee de Dodentocht stappen. Eerst was ik er helemaal niet voor te vinden. Laat dat nu net het moment zijn dat ik voor de eerste keer van het Berrefonds hoorde. Een collega van mijn zus was haar zoontje, Leon*, heel onverwacht verloren. Op dat moment dacht ik: ‘komaan, we gaan efkes de Dodentocht stappen en we doen dit ten voordele van het Berrefonds!’

IK HELP MEE MET:
Het organiseren van verschillende evenementen om het Berrefonds financieel te ondersteunen, zoals bvb. Quiz for the Stars, Dodentocht, Warmste Week én onze Star2Run (Urban Trail in Londerzeel die doorgaat op 21 maart 2020) tvv het Berrefonds, samen met mijn vriendinnen/collega’s van A Sky Full of Stars.

MEEST AANGENAME VAN VRIJWILLIGERSWERK IS:
Het gevoel dat je echt iets kan betekenen voor anderen en je ook mensen dichter bij elkaar brengt.

? MIJN HOOGTEPUNT ALS VRIJWILLIGER:
Zonder twijfel is dat ons eerste Dodentocht-avontuur in 2017. Meer dan 2000 (!!!) snoepzakjes werden verkocht, merchandising van het Berrefonds werd verkocht, vrije giften van tal van bedrijven ontvangen … We werden zelfs gecontacteerd door EEN, RTV, HLN en Nieuwsblad voor intervieuws. We hebben dan ook een waanzinnig mooi bedrag mogen schenken aan het Berrefonds. Dit gaf me een heel warm gevoel! Efkes de dodentocht stappen groeide uit tot mooie vriendschappen en de start van ‘A Sky Full Of Stars’. Samen met Debby, Ellen, Kristien en mijn beste vriendin Kathleen organiseren we nu heel regelmatig evenementen tvv het Berrefonds.

? WAT WENS IK HET BERREFONDS VOOR DE TOEKOMS?T:
Heel veel steun door bedrijven en sympathisanten zodat het Berrefonds zijn werking kan blijven voortzetten. Het is zo belangrijk Maar ook erkenning door de overheid is nodig!