Evy VanderAerschot

Zonder onze vrijwilligers zou het Berrefonds niet zijn wat het is. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar en fantastisch #goebezig. We zetten hier graag één van deze geweldige mensen, hun werk en hun verhalen in de kijker.

NAAM, LEEFTIJD, BEROEP:
Evy VanderAerschot, welzijnscoordinator bij de federale wegpolitie.

EERSTE CONTACT MET HET BERREFONDS: Tijdens de eerste week na het overlijden kwam ik via sociale media op draagforum in contact met voormalig vroedvrouw van Christine, niet lang daarna ontmoette ik Christine bij een praatgroep.

VRIJWILLIGER SINDS:
december 2015, op de verkoop van roggepitkussentjes in Wijnegem.

WAAROM WERD IK VRIJWILLIGER?
Iets kunnen doen in naam van mijn Berreke is mijn grootste drijfveer. Ondertussen gelijkgestemde zielen ontmoeten maakt het plaatje compleet. Vele mensen die ik leerde kennen via praatgroepen of andere evenementen zijn ondertussen ook goede vrienden geworden.

IK HELP MEE MET:
Verkopen verkopen verkopen 😉 , ik probeer de vzw ook zo bekend mogelijk te maken, elke gelegenheid is goed om het Berrefonds ‘in the spotlight’ te zetten.

VRIJWILLIGER ZIJN IS WAARDEVOL:
omdat iedereen het gevoel krijgt dat hij/zij gewaardeerd wordt … je krijgt zoveel voldoening.

HET MEEST AANGENAME AAN VRIJWILLIGERSWERK IS:
de genegenheid die je voelt onder alle vrijwilligers, we voelen ons allemaal verbonden door verdriet, maar we proberen allemaal het verlies/verdriet om te bouwen naar iets moois/nieuws.

MIJN HOOGGEPUNT:
eerste verkoop inWijnegem; de bestellingen van vrienden en familie bleven maar binnenstromen 😉

WAT WENS IK HET BERREFONDS VOOR DE TOEKOMST?
nog meer (h)erkenning in heel Belgie, en dat nog vele ziekenhuizen mee willen werken aan dit mooie goede doel — met Evy VanderAerschot.