Koesterworkshops on tour

Na het succes van de creatieve workshops in Koesterhuis Antwerpen en Koesterhuis Kortrijk start het Berrefonds met een nieuw concept: ‘Koesterworkshops on tour’.  Want we krijgen heel, heel vaak de vraag naar activiteiten en ontmoetingsmomenten in de eigen regio, buiten onze vaste Koesterhuizen. Met dit nieuwe concept hopen we een antwoord te kunnen geven op die vaak gestelde vraag!

Achter de schermen zijn we volop bezig met het uitwerken van een prachtig aanbod creatieve workshops die Vlaanderen en Brussel kunnen rondreizen. Helemaal op maat van gezinnen die een kind* moeten missen.

Omdat we samen meer kunnen dan alleen zoeken we een groep enthousiaste vrijwilligers  die mee hun schouders willen zetten onder dit nieuwe project. We zijn op zoek naar warme  workshopbegeleiders die goesting hebben om als vrijwilliger in hun eigen buurt een workshop te begeleiden. Vorming, volledig draaiboek en al het materiaal worden uiteraard voorzien door het Berrefonds.

Wij zijn op zoek naar warme vrijwilligers om onze koesterworkshops in hun eigen regio te begeleiden.

Dus


Vind je het een fijne uitdaging om een verbindende activiteit te begeleiden?
Heb jij een warm hart voor gezinnen die een kind missen?
Kan je een warme gastheer of gastvrouw zijn die mensen op hun gemak stelt?
Ben je daarbovenop ook nog eens handig en kan je je vlot verplaatsen binnen je eigen regio?

Dan ben jij misschien wel de warme vrijwilliger die wij zoeken!

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een enthousiast en ondersteunend team met het antwoord op al je vragen.
 • Je krijgt een online opleiding die bestaat uit twee delen:
  1. Een online opleidingsmoment waarin we inzoomen op de noden van gezinnen in rouw en stilstaan bij communicatie met deelnemers tijdens de workshop.
  2. Praktijkgericht moment waarin we je stapsgewijs leren om de creatieve workshop te begeleiden, live in Koesterhuis Antwerpen.
 • Intervisiemomenten om je ervaringen te delen met andere workshopbegeleiders en ons team.
 • Draaiboek en materiaal om je workshop te geven.
 • Verzekering als vrijwilliger.
 • Mogelijkheid om je beschikbare momenten zelf in te plannen.
 • Warme ontmoetingen en mooie creaties.

Op dinsdag 12 maart 2024 hielden we een digitaal infomoment om meer uitleg te geven over dit nieuwe project van het Berrefonds. Benieuwd of dit iets voor jou is? Bekijk dan eerst even de opname van ons webinar. Ben je daarna nog steeds enthousiast? Dan kan je je meteen kandidaat stellen als workshop-vrijwilliger. Heb je eerst nog vragen? Mail dan even naar vrijwilligers@berrefonds.be.

Wil jij een Koesterworkshop organiseren?

We plannen om met dit nieuwe project helemaal operationeel te zijn vanaf het najaar. Dus werk jij bij een lokaal bestuur, een Huis van het kind, een cultuurcentrum, een bib, een sociaal centrum of en andere sociale, creatieve of warme plek? Heb je zin om host te zijn van een van onze Koesterworkshops? Binnenkort delen we op deze pagina alle details, voorwaarden en prijzen om onze workshops te boeken.

Met de steun van het Dela Fonds

Onze Koesterworkshops krijgen de steun van het DELA Fonds. Binnen de schoot van DELA en vanuit haar coöperatief gedachtengoed ondersteunt het DELA Fonds initiatieven die net als het Berrefonds het moeilijke moment rondom het afscheid en overlijden draaglijker willen maken.

terug