Wat een hartverwarmende Koesterweek 2022!

Zaterdagavond 17 december sloten we onze #toonjehart campagne af, het einde van een waanzinnige week! Wat hebben we er met z’n allen een fantastische Koesterweek vol hartjes, liefde en verbinding van gemaakt.

Zeven dagen lang mochten we foto’s en filmpjes ontvangen van gezinnen, handelaars, de 191 steden en gemeenten en de tientallen ziekenhuizen die deelnamen aan de Koesterweek. Van vlaggen die gehesen werden, affiches aan ramen of gevels, hartjespins op truien, sjaals, uniformen, mutsen en tal van prachtige initiatieven op Wereldlichtjesdag.

Ook de politiek deed mee aan #toonjehart en droeg de hartjespin tijdens de plenaire vergaderingen. Op vrijdag werd zelfs een resolutie ingediend in de Senaat om aandacht te vragen voor het verdriet van ouders en hen in de toekomst beter te ondersteunen.
1371 mensen volgden een of meer webinars en er werden maar liefst 1185 Koesterkoekjes versierd tijdens de workshops met de naam van een kindje* dat gemist wordt.

Zo veel warmte

Via mails, berichtjes en babbels tijdens onze live workshops vertelden veel ouders ons hoeveel warmte ze gevoeld hebben bij het zien van al die vlaggen, affiches, pins, … Het deed hen zo veel deugd dat het verdriet en rouw om een kind* dat er niet meer is, uit de taboesfeer werd gehaald. Dat ook steden, gemeenten en ziekenhuizen oog hebben voor hun intense gemis, zeker in aanloop naar de eindejaarsperiode, is voor hen van onschatbare waarde.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor de ware tsunami van hartjes die jullie verspreid hebben. Merci, merci, merci! We hebben een videocompilatie gemaakt die jullie hier kunnen terugvinden. Delen is uiteraard toegestaan met de hashtags #toonjehart #koesterweek #berrefonds.

Lukte het niet om de webinars mee te volgen? Je kunt ze hier nog 14 dagen herbekijken.

Editie 2023

Het mag dus duidelijk zijn dat we met z’n allen ons hart getoond hebben voor al die kindjes* die we koesteren in onze herinneringen. Het Berrefonds heeft daarom besloten dat ze volgend jaar opnieuw een Koesterweek zal organiseren. Deze zal ook dan van start gaan op Wereldlichtjesdag, zondag 10 december. Hou jullie vlag en pins dus goed bij, want van 10 tot en met 16 december 2023 zullen jullie opnieuw jullie hart kunnen tonen voor gezinnen die een kind* missen.

Doe een gift

Het Berrefonds schenkt jaarlijks zo’n 1500 Koesterkoffers aan gezinnen en ondersteunt zorgverleners, scholen, politiediensten en andere professionals na het overlijden van een kind. Gezinnen kunnen bij ons terecht voor een brede waaier aan ondersteuning en warm vrijwilligerswerk. Onze vzw werkt zoveel mogelijk gratis omdat op verdriet geen prijs staat, maar is bijna volledig afhankelijk van giften en donaties. Dat is heel zwaar in deze onzekere tijden.
Alle giften maken echt het verschil zodat het Berrefonds ook voor de gezinnen van morgen kan blijven zorgen. Vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest zodat je een deel van je gift kunt recupereren via je belastingen. Geef jij ons een duwtje in de rug? Meer informatie over giften vind je hier.

We sluiten onze Koesterweek 2022 af met een warm gevoel en kijken nu al uit naar de volgende editie!

Veel liefs,
Het Berrefondsteam

terug