verhaal van Kim

Hallo!

Ik ben Kim De Leeuw, trotse tweelingmama van Morris en Leon*.  Onze jongens werden na 29 weken zwangerschap geboren in het UZA. Veel te snel wilden ze bij deze wereld horen, maar beresterk vanaf de eerste minuut. Zo sterk dat we na drie weken de neonatologie mochten verlaten om nog enkele maanden te gaan groeien in een ziekenhuis dichterbij huis. De maanden die volgden waren zalig. Onze jongens deden het geweldig en ook mama en papa waren dolgelukkig. Soms vroegen we ons zelf af of we niet té gelukkig waren.

Op 1 februari 2017 sloeg het noodlot toe. Toen ons zoontje Leon* (1 dag voor zijn verjaardag) aan zijn dutje begon in de crèche begon hij nietsvermoedend aan zijn eeuwige slaap. Leon* overleed heel plots. Zijn verlies viel erg zwaar voor mij, de papa en zijn tweelingbroer Morris. Toch probeerden we uit deze gebeurtenis kracht te zoeken om door te gaan.

Tijdens de dagen na zijn overlijden werden mijn man en ik gecontacteerd door Kristien Boodts, vroedvrouw in het ziekenhuis van Bornem. Dit ziekenhuis werkte al langer samen met het Berrefonds. Leon was eigenlijk al te oud voor een herinneringsdoos, maar ik ben ZO dankbaar dat we deze toch kregen. Samen met haar collega’s zorgde Kristien voor enkele tastbare herinneringen aan onze knapperd.

Van bij het begin was duidelijk dat het overlijden van Leon* ‘niet voor niets’ kon zijn. We wilden iets terugdoen voor het Berrefonds en voor alle ouders die net als wij een verschrikkelijk verlies moeten dragen. We wisten vanop de materniteit in Bornem dat het Berrefonds sterrenlampjes verkocht. Mijn man en ik wilden in de buurt wat lampjes verkopen om hen te bedanken en op deze manier financieel te steunen. We wisten dat Leon* tot veel in staat was, maar dat hij meer dan 2000(!) lampjes zou verkopen hadden we nooit kunnen dromen. Enkele weken later konden we dus met veel trots een cheque van 20.000 euro overhandigen aan Christine. Zo ontmoetten we elkaar voor de eerste keer en het klikte meteen. Ik wilde me engageren voor het Berrefonds en wilde meewerken aan de naaimarathon. Op deze manier leerde ik ook andere ambassadeurs kennen en toen stelde Christine mij de vraag of ik ook ambassadeur wilde worden. En ja hoor! Dankzij Leon* zet ik me nu met veel plezier in voor het Berrefonds. Dank je wel, kleine man, voor deze prachtige kans en talrijke vriendinnen!

Herinner je gisteren, droom van morgen, geniet vandaag!

terug