Koesterlied

Muziek heeft op veel mensen een helend en troostend effect. Daarom zijn we op zoek gegaan naar iemand die grote emoties heel klein en mooi kan brengen. Al snel kwamen we uit bij de grote kindervriend Kapitein Winokio. Na een fijn gesprek werd al snel duidelijk dat hij erg geraakt was door het immense verdriet van ouders die hun kindje verliezen.

Het koesterlied van Kapitein Winokio zit mee in onze Koesterkoffers. © Berrefonds vzw.

Kapitein Winokio beleefde deze emoties van heel dichtbij toen een bevriend koppel hun dochtertje Fien* verloor. Hij besliste dan ook om het liedje dat hij initieel schreef voor Fientje en nooit openbaar maakte, te schenken aan het Berrefonds. Net als de ouders van Fientje* vonden ook wij onmiddellijk troost in dit prachtige lied.

Om iedereen de kans te geven om het koesterliedje te beluisteren, zijn het lied en de bijhorende partituren hier vrij te downloaden. Op deze manier biedt de kapitein iedereen de kans om ook zelf mee muziek te maken.

Koesterlied – Kapitein Winokkio
Kapitein Winokio in actie tijdens het bedankingsfeest voor onze vrijwilligers bij de tiende verjaardag van het Berrefonds in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. september 2019.

terug