koesterboek

Alle grote en kleine herinneringen aan een kind dat gemist wordt, zijn van onschatbare waarde. Jammer genoeg kunnen herinneringen met de tijd vervagen. Het is niet eenvoudig om complexe gevoelens, zeker niet over een immens verlies, eenvoudig uit te drukken.

Om deze reden heeft het Berrefonds een koesterboek ontworpen om herinneringen vast te leggen. Ons koesterboek biedt ouders en hun omgeving een kans om het gemis van een kind bespreekbaar te maken. Ouders kunnen het boek doorgeven en zo ruimte scheppen voor een warm gesprek. Het kan houvast bieden om aan anderen duidelijk te maken: “Deel je stem met ons”.       

Aan de hand van tien vragen in het boek krijgen familie, vrienden en zelfs klasgenootjes of vriendjes van een gemist kind de kans om dingen te vertellen die ouders misschien niet eens wisten. Het kan heel troostend zijn om te ontdekken hoe anderen jouw lieveling hebben gekend. Een kind kan op die manier blijven verrassen met mooie anekdotes of zelfs met grappige situaties en mooie herinneringen.

Achteraan in het boek is er voor elke invulpagina een kleine ster voorzien. Deze sterren zijn uitdrukbaar en verbinden iedereen die in het boek schreef. De persoonlijke ster kan bewaard worden in je portefeuille, in je agenda, op een prikbord of aan de muur van het klaslokaal waar het kind ooit zat.

In een klas of op de créche kunnen alle sterren verzameld worden in een gedenkhoekje of ophangen worden in een levensboom. Op die manier kan een kind heel dichtbij blijven bij iedereen die hem of haar graag ziet.

De vormgeving van het koesterboek is zacht en biedt ruimte voor elk verlies. Zo kan het boek ook perfect gebruikt worden bij verlies van een ouder, grootouder of vriend(in).

Het koesterboek is een uitgave van het Berrefonds en is verkrijgbaar via de webshop. Bij elke aankoop van een koesterboek kan onze vzw een koesterboek schenken in een Koesterkoffer.

terug