Koesterhuis Kortrijk

Het Berrefonds is ontzettend blij dat we op 19 december 2020 – als afsluiter van onze allereerste Koesterweek – een tweede Koesterhuis® konden openen in Kortrijk.

De volledige werking van dit Koesterhuis steunt op de sterke schouders van vrijwilligers. Lenny, Elke en Annelien verzamelden intussen een steeds groeiende groep lieve mensen rond zich en zetten zich met hart en ziel in om van Koesterhuis Kortrijk week na week een nog warmer plekje te maken.

Waar?

Dankzij de steun van stad Kortrijk vonden we een gezellig pand in de Lange-Brugstraat 1 in Kortrijk. Na heel wat weekendjes klussen en inrichten en met dank aan een aantal lieve sponsors toverde onze hele ploeg het om in een waardig tweede Koesterhuis.

Achteraan is er een gezellige ruimte voor koesterbabbels, inloopmomenten, kleinschalige evenementen,… En vooraan kan je zelfs terecht in een gezellig Koesterwinkeltje. Je kan hier elke zaterdag terecht voor een selectie artikelen uit onze webshop. Op die manier proberen we iedereen te inspireren tot een lief en warm gebaar aan gezinnen in je omgeving die rouwen om een kind(je).

Wat?

Koesterhuis Kortrijk organiseert zelf inloopdagen en evenementen waar iedereen die van ver of dichtbij te maken kreeg met het verlies van een baby of kind van harte welkom is.

Uiteraard kan je op deze locatie ook deelnemen aan algemene acties van het Berrefonds. Kortrijk is al meteen een vaste waarde geworden tijdens onze mini-Ekiden, Koesterweek, workshops,… En daar zijn we ontzettend blij mee.

Geen evenementen gevonden!

Wie?

Koesterhuis Kortrijk steunt volledig op de sterke schouders van een nieuwe kern van vrijwilligers. Lenny, Elke en Annelien zijn – samen met een steeds groeiende groep vrijwilligers – de trekkers van Koesterhuis Kortrijk. Lenny en Elke verloren een aantal jaar geleden zelf hun dochtertje Ellie-May* en hartsvriendin Annelien steunde hen ook toen al door dik en dun.  

Lenny & Elke: ‘Wij hadden toen heel veel nood aan warme babbels en steun en kwamen dankzij de prachtige Koesterkoffer bij het Berrefonds terecht. We hebben daar heel veel warmte, energie en kracht gevonden en willen die ervaringen nu heel graag zelf doorgeven.’

Annelien: ‘Ik vond het heel mooi dat het Berrefonds ook zoveel inzet op een warm, zorgend netwerk om ook als framily van een verdrietig gezin echt te kunnen helpen. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor alles wat ik bij het Berrefonds heb geleerd.’

Lenny, Elke en Annelien zullen nu als sterk trio ons Koesterhuis in Kortrijk verder vorm blijven geven. Maar ze kunnen dat natuurlijk niet alleen, dus het hechte team van lotgenoten en niet-lotgenoten wordt gelukkig al snel groter. Ook zin om hen te helpen? Check dan snel onze pagina voor vrijwilligers en meld je vandaag nog aan!

Voor de inrichting en de warme ontvangst van ouders kunnen ze alvast rekenen op een aantal heel warme sponsors. Wil jij ook graag meebouwen aan dit avontuur? Dat kan eenvoudig met een gift of via de schenking van materiaal.

Benieuwd?

Nood aan meer info over ons Koesterhuis in Kortrijk? Stuur hen dan even een mailtje of bel naar 0471 62 36 30!

Op 19 december opende ons tweede Koesterhuis en gaf Lenny een rondleiding. Benieuwd en even binnengluren? Dat kan via onderstaande video.

Dankjewel!

Het Koesterhuis in Kortrijk werd mede mogelijk gemaakt door:

Partners

Viva Sara
Dranken Pauwels
Unilin
Floralux
terug