Samenwerking Koesterkoffers

Centraal in de werking van het Berrefonds staan onze Koesterkoffers. Die worden gratis via onze samenwerkingspartners verdeeld aan ouders op het moment dat hen het ondenkbare overkomt, het verlies van een kind. We werken samen met ziekenhuizen, begrafenisondernemers, politie en parket,…

We werken met al onze partners samen op basis van een aantal vaste principes:

  • Onze Koesterkoffers zijn gratis. Ook voor onze partners.
  • Onze Koesterkoffer is een totaalpakket. Wij hebben alles met de grootste zorg samengesteld, gemaakt en uitgewerkt. Wij vragen dan ook aan onze partners om de volledige Koesterkoffer te schenken aan ouders en zeker niet met afzonderlijke onderdelen aan de slag te gaan. Het behoort net tot de basisfilosofie van onze Koesterkoffer dat ouders een volledig en open aanbod krijgen en zelf kunnen kiezen wat bij hun specifieke situatie past.
  • We werken met een apart bestelplatform voor professionals. Met de unieke code kan je steeds koffers bestellen. Voor onze kleine Koesterkoffers is het aangewezen dat ziekenhuizen een kleine voorraad van koffertjes en bijhorende kleertjes, mutsjes, dekentjes en pampertjes hebben in verschillende maten. Voor de grote koffers is er een voorraad bij een aantal strategisch gekozen referentieziekenhuizen in heel Vlaanderen en werken we vaak met een spoedprocedure. We zorgen er dankzij een team van gemotiveerde vrijwilligers voor dat elke koffer binnen 24 uur op bestemming geraakt. Als je dringend een koffer nodig hebt, vul dan ons contactformulier in of bel ons even op!
  • Wij komen bij de opstart van een nieuwe samenwerking persoonlijk langs om de werking van onze Koesterkoffers en onze nazorg toe te lichten. Verder proberen we één keer per jaar bij al onze partners langs te gaan en zijn we zeer bereikbaar voor problemen, vragen of suggesties.
Ook het team van Het Heilig Hart Ziekenhuis in Tienen sloot zich aan bij ons netwerk.

Hier kan je een overzicht van al onze partners vinden. Ben je een zorgprofessional en heb je ook interesse in een samenwerking rond onze Koesterkoffers? Neem dan zeker even contact op.

      terug