VACATURE: Expert communicatie

80% tewerkstelling met contract onbepaalde duur

Over het Berrefonds

Het Berrefonds is een warme vzw die al bijna 13 jaar gezinnen ondersteunt wanneer hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind.

Het Berrefonds ontwikkelt een steeds bredere waaier aan ondersteuning en tools voor ouders, gezinnen, professionals in de zorg, politiediensten, onderwijs,… Onze grote en kleine Koesterkoffer blijven hierbij heel belangrijk.

Elk jaar zijn er verschillende sensibiliserende acties en campagnes om ouders met verdriet een stem te geven in onze maatschappij.

Om het Berrefonds verder te laten groeien en blijvend te kunnen zorgen voor de mensen die beroep doen op onze organisatie, zijn we op zoek naar een EXPERT COMMUNICATIE.

Waarom is deze job iets voor jou ?

 • Je komt terecht binnen een maatschappelijk geĂ«ngageerde werkomgeving in een hecht, klein en gedreven team waar je heel erg welkom bent en waarbij je de nodige ondersteuning van je collega’s zal krijgen zodat je integratie vlot verloopt.
 • Je speelt een cruciale rol binnen een organisatie waarin communicatie een onmisbare factor is en jij dus elke dag Ă©cht het verschil kan maken voor het Berrefonds, maar ook voor al die gezinnen, ziekenhuizen en mensen die een beroep doen op ons.
 • Je krijgt een job met veel ruimte voor eigen initiatief, creativiteit, innovatie en persoonlijke ontplooiing waarin flexibiliteit gegeven Ă©n gevraagd wordt.
 • Je werkt in ons prachtige Koesterhuis in het centrum van Antwerpen. Wanneer je ingewerkt bent, is thuiswerken op regelmatige basis zeker een mogelijkheid.
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur voor 80%. Verloning volgens PC 329.01 loonschaal B1b.

 Wat ga je concreet doen ?

Je ontwikkelt in samenspraak met het team een duidelijke visie omtrent communicatie en denkt hierover ook strategisch mee na. Concreet sta je in voor de creatie en online/offline communicatie over de werking van het Berrefonds.

 • Je vertelt het brede publiek wat het Berrefonds doet en hoe gezinnen, lotgenoten, professionals,… ondersteuning kunnen krijgen. Hierbij vind je de juiste toon in je teksten, waarbij je je enerzijds empathisch kan opstellen en kracht en moed kan geven aan de doelgroep maar je anderzijds ook helder en professioneel kan uitdrukken naar zakelijke contacten toe.
 • Je houdt onder meer de website up-to-date, werkt nieuwsbrieven uit van A tot Z, onderhoudt de sociale media (Facebook, Instagram, LinkedIn…), werkt samen met vrijwilligers en professionals aan video’s, podcasts, campagnes en webinars. Je schrijft ook teksten voor partnerships, levert een bijdrage aan zakelijke dossiers zoals een subsidieaanvraag, jaarverslag,…
 • Je maakt communicatieplannen op om de verschillende projecten tot een goed einde te brengen en volgt die plannen nauwgezet op. Hierbij zorg je er voor dat je teamgenoten jou tijdig de nodige informatie bezorgen.
 • Je denkt graag creatief mee na over nieuwe acties en projecten, krijgt hier energie van, waardoor je een actieve en cruciale rol opneemt binnen het Berrefonds team.
 • Occasioneel weekend- of avondwerk schrikt je niet af en tijdens piekmomenten/ acties (bv de Koesterweek, Ekiden) Je geniet ervan dat geen enkele week hetzelfde is bij het Berrefonds.

Wie zoeken we ?

 • Je volgde een opleiding waarin taal of communicatie centraal stond.
 • Je hebt bij voorkeur minimum vijf jaar werkervaring als communicatiemedewerker waardoor je een brede kijk hebt op communicatie en denkt in oplossingen. Die ervaring is nodig omdat je de vrijheid krijgt om heel zelfstandig te werken en we op jou rekenen om onze communicatie expertise naar een hoger niveau te tillen.
 • Digitale tools vormen geen probleem voor jou. Kennis van sociale media management is een vereiste.
  Kennis van WordPress, Canva, Salesforce,… vormen een meerwaarde.
 • Je kan ons duidelijk vertellen waarom jij affiniteit voelt met het Berrefonds.
 • Ondanks het duidelijke zware thema waarbinnen het Berrefonds werkt, ben je er elke dag klaar voor om er vol energie tegen aan te gaan.
 • Je bent flexibel en zelfstandig waarbij je de plannen van je collega’s kan omzetten in heldere communicatie acties en dit binnen een steeds veranderende context.
 • Je hebt er geen probleem mee om nu en dan taken op te nemen die buiten je takenpakket liggen zoals het bemannen van een stand op een evenement, het praktisch voorbereiden van een activiteit,… Andersom mag je erop rekenen dat iedereen in het kleine team ook voor jou zorgt wanneer jij ergens hulp bij nodig hebt.
 • Je kan (na een inwerkperiode) het Berrefonds perfect vertegenwoordigen naar bedrijven, pers, donoren,… toe.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en heb je zin om bij het Berrefonds te werken?
Stel je dan kandidaat door je motivatiebrief en cv voor 15 februari te bezorgen op info@clearskyselection.be.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij Christine Vandenhole, oprichtster en directeur van het Berrefonds op het telefoonnummer 0470 73 66 70.

Selectieprocedure

Als je cv en motivatiebrief aansluiten bij wie we zoeken, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. In tweede fase vragen we ook om een schriftelijke proef af te leggen die jouw expertise nog eens extra in verf zet. De laatste stap is een gesprek met het volledige team van het Berrefonds.

terug