VACATURE – COÖRDINATOR KOESTERHUIS KORTRIJK

Voltijdse tewerkstelling met contract onbepaalde duur

Over het Berrefonds

Het Berrefonds is een warme vzw die al 15 jaar gezinnen ondersteunt wanneer hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. Dit doen we vanuit Koesterhuis Antwerpen en Koesterhuis Kortkrijk

Het Berrefonds ontwikkelt een steeds bredere waaier aan ondersteuning en tools voor ouders, gezinnen, professionals in de zorg, politiediensten, onderwijs,… Onze grote en kleine Koesterkoffer nemen hierbij een centrale plaats in. Op deze website kan je ontzettend veel informatie lezen over onze werking.

Om het Berrefonds verder te laten groeien en blijvend te kunnen zorgen voor de mensen die beroep doen op onze organisatie, zijn we op zoek naar een COÖRDINATOR die werkt vanuit Koesterhuis Kortrijk.

Waarom is deze job iets voor jou ?

 • Je komt terecht binnen een maatschappelijk geëngageerde werkomgeving. Het Berrefonds heeft een hecht, klein en gedreven team waar je heel erg welkom bent en waarbij je de nodige ondersteuning van je collega’s in Antwerpen zal krijgen zodat je vanuit Kortrijk zelfstandig kunt werken volgens de warme missie en visie van het Berrefonds.
 • Als coördinator speel je een cruciale rol bij de verdere uitbouw van onze werking vanuit Koesterhuis Kortrijk. De voorbije drie jaar had Berrefonds een zeer geslaagde pop-up werking die volledig steunde op gedreven en warme vrijwilligers. Op dit moment is er een opportuniteit voor een nieuw pand en een duurzame doorstart dankzij Vlaamse subsidies. Je gaat dus elke dag écht het verschil kunnen maken voor het Berrefonds, maar ook voor al die gezinnen, ziekenhuizen en mensen die in Koesterhuis Kortrijk reeds een beroep doen op ons.
 • Je krijgt een job met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief, zelfstandigheid, creativiteit, innovatie en persoonlijke ontplooiing waarin flexibiliteit gegeven én gevraagd wordt.
 • Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur. Verloning volgens PC 329.01 loonschaal B1b.

Wat ga je concreet doen ?

Als coördinator ben je binnen het kader van Berrefonds vzw verantwoordelijk voor de volledige operationele sturing van de werking van Koesterhuis Kortrijk.

Concreet sta je in voor:

 • De begeleiding, opvolging en verdere uitbouw van de fantastische vrijwilligersploeg in Kortrijk.
 • Het onderhouden van contacten en verder uitbouwen van een sterk netwerk met lokale organisaties, scholen, ziekenhuizen, bedrijven, … door onder meer het geven van presentaties/lezingen/voordrachten om zo de werking van het Berrefonds verder uit te bouwen en aan fondsenwerving te doen.
 • Het uitwerken en organiseren van workshops en events die de werking van het Berrefonds extra onder de aandacht brengen.
 • Het organiseren en coördineren van praatgroepen voor ouders en familie die te maken kregen met het verlies van een kind.
 • Het opnemen van diverse andere taken die nodig zijn voor de verdere uitbouw van de werking van het Berrefonds en het Koesterhuis in Kortrijk.
 • Occasioneel weekend- of avondwerk schrikt je niet af tijdens piekmomenten/ acties (bijvoorbeeld de Koesterweek, Kortrijk omarmt). Geen week is hetzelfde bij het Berrefonds.
 • Je beheert Koesterhuis Kortrijk als een goede huisvader/huismoeder en zorgt dat iedereen zich welkom voelt.

Wie zoeken we?

 • Je beschikt over de nodige relevante werkervaring en maturiteit waardoor je een zelfstandig en organisatorisch talent bent dat bovenstaande activiteiten tot een goed einde kan brengen.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.
 • Daarnaast ben je sociaal, empathisch, communicatief sterk, een teamplayer en iemand die ons duidelijk kan vertellen waarom je affiniteit voelt met de activiteiten van het Berrefonds.
 • Ondanks het duidelijke zware thema waarbinnen het Berrefonds werkt, ben je er elke dag klaar voor om er vol energie tegenaan te gaan.
 • Je kan een team vrijwilligers enthousiasmeren, aansturen en coachen. Als coördinator verwachten we van jou vooral dat je de volledige werking van Koesterhuis Kortrijk uitbouwt en uitwerkt, waar nodig neem je ook uitvoerende taken op om de goede werking van Koesterhuis Kortrijk te waarborgen.
 • Je hebt een warme persoonlijkheid. Je bent integer en betrouwbaar.

Je uitvalsbasis is Koesterhuis Kortrijk, maar je vertegenwoordigt het Berrefonds in de volledige provincie West-Vlaanderen. Op maandag verwachten we je in Koesterhuis Antwerpen voor een gezamenlijke teamvergadering en overleg. Ook tijdens je inwerkperiode verwachten we je regelmatig in Antwerpen zodat we je als team de ondersteuning en opleiding kunnen geven die je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te kunnen. We maken hierover flexibele afspraken.

Interesse?

Herken je jezelf in deze vacature? Stel je dan kandidaat door je motivatie en cv voor zondag 4 februari 2024 te bezorgen op het e-mailadres: info@clearskyselection.be

Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij Christine Vandenhole,
oprichtster en directeur van het Berrefonds op 0470 73 66 70

Selectieprocedure

Als je cv en motivatiebrief aansluiten bij wie we zoeken, nodigen we je na een telefonische screening uit voor een eerste gesprek in Antwerpen. In tweede fase vragen we ook om een case te volbrengen die jouw expertise en motivatie nog eens extra in verf zet. De laatste stap is een gesprek met het volledige team van het Berrefonds.

terug