Berrefonds RUN 2022

Op zondag 5 juni is het weer tijd om in beweging te komen voor al die prachtige kindjes* die we elke dag moeten missen. Daarom stellen wij voor: de Berrefonds RUN!

Snelle link naar OPZETTEN SPONSORACTIE!

De inschrijvingsperiode met gepersonaliseerd deelnemerspakket is verlopen. Lees hier alle praktische details over onze Berrefonds RUN. Wil je graag nog deelnemen zonder pakket? Dat kan nog! Lees snel verder.

Ik wil meedoen! Tell me more…

  • De inschrijvingen met gepersonaliseerd deelnemerspakketje zijn intussen afgesloten, maar deelnemen kan nog altijd. Dit doe je door op zondag 5 juni 5km te wandelen of te lopen. We inspireren je graag om die dag extra bijzonder te maken. Dat kan je zeker helemaal zelf doen, of je bent welkom op onze ontmoetingsdag in Antwerpen en Kortrijk.
  • Toch liever een deelnemerspakketje? Dat kan! Op onze twee eventlocaties kan je voor 5EUR een doosje aankopen. Hiermee kan je in Berrefondsstyle beginnen aan je 5km en krijg je toegang tot de gratis animatie.

Kom lopen en wandelen in Kortrijk of Puurs-Sint-Amands

Koesteren en herinneren is het opzet op zondag 5 juni en dat kan je op heel verschillende manieren doen. In stilte alleen, omringd door framily tijdens een gezellige picknick of op een van onze twee eventlocaties.

Kom tijdens de Berrefonds RUN genieten van een gezellig samenzijn in Kortrijk of Puurs-Sint-Amands of organiseer zelf iets voor je familie en vrienden.

Wat is dat een Berrefonds RUN?

Het Berrefonds vraagt al meer dan 13 jaar aandacht voor gezinnen die een kind(je)* verliezen. Enkele keren per jaar proberen we dit verdriet ook heel zichtbaar te maken en iedereen de kans te geven zijn of haar lieveling* in de spotlights te zetten. Op zondag 5 juni doen we dat met de eerste editie van onze gloednieuwe Berrefonds RUN. De opvolger van de 8 vorige edities ‘mini-ekiden’.

Vorm samen met je gezin, familie, vrienden, buren of collega’s een team onder de naam van een kind(je) dat gemist wordt en loop of wandel 5 km. Een team met twee of een team van honderd … alles kan en mag! Kom je in beweging voor alle kindjes? Sluit je dan aan bij team Berrefonds.

Meer dan 2500 lopers en wandelaars schreven zich in voor de Berrefonds RUN voor 1 mei 2022, zij krijgen de komende weken allemaal een gepersonaliseerd pakket in de bus.

Deadline gemist? Geen probleem, je kan er nog steeds samen met ons een prachtige dag van maken!

_______________________________________

“Een klein beetje competitie heeft het beste in ons naar boven gehaald. We liepen met 9 lopers een eigen record op de 5 km. We dronken er samen een frisse pint op dus dikke merci Leon*. We missen je!” – Nonkel Jef. K.

————————————————

“Wij hebben samen 5 km gewandeld en afgesloten met een lekkere bbq. ❤ Het heeft zoveel deugd gedaan.” – Sandra VR.

————————————————

“We hebben fijne dag gehad en gewandeld voor ons Jana* en alle andere sterretjes. We lieten ballonnen op en er is plaats gemaakt voor een lach en een traan. We hebben vooral haar naam genoemd, omdat ze nooit vergeten wordt en ze er altijd bij is. In de kleine dingen en op de grootse momenten. Een hartverwarmende merci voor jullie organisatie en voor wat jullie doen. Jullie zijn toppers! Tot volgend jaar! ❤⭐ – Nathalie & Kenny

Knutsel je eigen deelnemerspakket

Het is een jaarlijkse traditie dat we alle sportievelingen een gepersonaliseerd deelnemerspakket bezorgen. Om dit mogelijk te maken sluiten we de inschrijvingen af drie weken voor de grote dag. Maar ook jij kan zonder inschrijving deelnemen. We geven alvast enkele tips mee om je eigen deelnemerspakket en dat voor framily in elkaar te knutselen.

Aan de slag!

  • Wij voorzien voor alle lopers een echt Mini-ekiden loopnummer. Hierop staat de teamnaam of de naam het kind(je) dat gemist wordt. Druk via deze link je eigen borstnummer af en personaliseer naar wens. Voor een optimale kwaliteit kan je dit ook laten doen bij een plaatselijke drukker.
  • In elk pakket stoppen we ook jaarlijks een polsbandje met de naam op van het kindje waarvoor gelopen of gewandeld wordt. Dit polsbandje in boordstof kan je ook zelf maken. Onze fantastische vrijwilliger Ilse legt je graag heel kort even uit hoe je dit nog zelf kan maken tegen zaterdag 5 juni in een tutorial! De naam toevoegen kan je met flock- of flexfolie, applicatie of textielstift.
  • Neem je familie en vrienden mee in deze bijzondere dag door hen ook de flyer te overhandigen. Hierop staat een mooi overzicht van de dag.
  • Het kan leuk zijn om ook nog een ieniemienie geschenkje aan je pakket toe te voegen. Het Berrefonds maakte bijvoorbeeld al leuke veters of sportsokken maar ook een foto of bloemzaadjes kunnen een mooie extra zijn.

Steun ik met mijn deelname het Berrefonds?

Duizenden mensen in beweging krijgen die zich laten horen op sociale media, helpt uiteraard om aandacht te vragen voor verdriet.

De deelnameprijs dekt voor ons de kosten van de organisatie van deze Berrefonds RUN, het is dus geen gift voor onze vzw. Wil je onze werking ook financieel steunen en er mee voor zorgen dat wij ook in de toekomst kunnen blijven zorgen voor gezinnen na het verlies van een kind? Maak dan een actie aan via ons donatieplatform en vraag je omgeving om een gift te doen. Giften vanaf 40 EUR geven RECHT op een FISCAAL ATTEST.

Hé, is dit dan de nieuwe mini-Ekiden?

Ja! Iedereen die het Berrefonds al (heel) lang kent, zal vast een aantal ingrediënten herkennen van onze mini-Ekiden. De voorbije jaren hielden we immers altijd een mini-aflossingsmarathon bij het Berrefonds. De laatste fysieke wedstrijd vond plaats in 2019 in het Antwerpse.

Door corona schakelden we de voorbije twee jaar over op een online editie. En dat bleek een succes want we gingen van 700 deelnemers naar maar liefst 2.736 deelnemers in 2021!

Het is voor ons als klein team dat ook de hele basiswerking van het Berrefonds draaiende moet houden, dus niet meer haalbaar om hetzelfde concept te behouden en een groots live sportevenement op te zetten voor duizenden lopers. Bovendien zouden we daarmee heel wat mensen die niet fysiek naar één plek kunnen komen, de kans ontnemen om deel te nemen.

Dus, we hebben heel lang nagedacht en deze BerrefondsRUN is voor ons de ideale mix om te kunnen verbinden met duizenden kinderen* in ons hart. Want we zijn echt ontzettend blij dat we er dit jaar wel opnieuw een fysieke ontmoeting aan kunnen koppelen voor wie daar zin in heeft. Zo gaan we tijdens deze BerrefondsRUN voor maximale verbodenheid. Met elkaar. En met onze kinderen*.

terug