Herinneringsdoosjes

Het Berrefonds wil een steun zijn voor ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort daarna. Jammer genoeg krijgen niet alle ouders de kans om iets tastbaars mee naar huis te nemen. Juist om deze reden is het fonds in het leven geroepen. Voor het Berrefonds maakt het echter niet uit hoe kort of hoe lang ouders hun kindje hebben mogen koesteren. Wij vinden dat alle mama's en papa's recht hebben op een mooie herinnering.
Het Berrefonds heeft daarom een herinneringsdoosje ontworpen. Voor elke kindje is er een uniek doosje afhankelijk van de situatie, mogelijkheden en wensen van de ouders. Dit kan gaan om een hand- en/of een voetafdruk in verf en/of gips, haarlokje, dekentje, kledingstukje, mutsje, sokjes, knuffeltje, gedichtje, kaarsje, foto, broer/zus pakketje, windmolentje enz…

Koetshuis

In het hartje van Antwerpen ligt ons bezoekadres "het koesthuis". Op deze magische locatie ben je welkom tijdens ons wekenlijks inloopmoment. We maken graag tijd voor een ongedwongen babbel, een kopje koffie of om iets op te halen of af te geven. 

De data van de inloopmomenten kan u terugvinden op onze Facebookpagina.

Praatgroep

Omdat ouders vaak nood hebben aan een babbel met lotgenoten is het Berrefonds de samenwerking aangegaan met de vereniging “Met Lege Handen” 

Om de 6 à 8 weken wordt er in Antwerpen een praatgroep gehouden waar ouders enkele uren stilstaan bij hun verdriet. Hier kunnen ouders elkaar ontmoeten en staan we even stil bij de vele emoties en het verdriet rond het verlies van een baby. Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden onder de rubriek Praatgroep of op Facebook.

Evenementen

Het Berrefonds organiseert jaarlijks enkele wederkerende activiteiten.
Tijdens deze evenementen kan je lopen, naaien, enz. ten voordele van het goede doel.
Meer info kan je vinden onder de rubriek evenementen.

reportage ATV 2014
(Vanaf minuut 7'15 tot het einde)